Risk - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: strategická, válečná
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hasbro
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 1998
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Počet figurek

Zdravím hráče,

Mám jeden odborný dotaz týkající se počtu figurek. Je to problém, na který musel narazit snad každý (42 polí celkem a max 40 vojáčků jedné barvy), přesto jej pravidla vůbec neřeší.

Chcete-li si doplnit armádu nějakým počtem vojáků a tento počet vojáků prostě nemáte, co uděláte? Jak tuto situaci vyřešíte?

Odpověď se možná na první pohled zdá jednoduchá, ale ten stejný problém nastane při snižování počtu vojáků po porážce. Dejme tomu, že útočíte z území, kde máte jednoho koně (tedy 5 vojáků) a v bitvě ztratíte jednoho vojáka. Potřebuje si tedy koně rozměnit na 5 vojáků a jednoho z nich odložit. No jo, ale co když máte “v banku” jen jednoho vojáka?

A s tím souvisí ještě další zase o trochu větší problém. Co rozpouštění vojska? Může se? Nemůže se? Mně by se moc hodilo na severu Ameriky rozpustit jednoho vojáka a ejhle, on se mi hned objeví na jihu Afriky. Trochu zvláštní ne?

Jak tyto problémy vyřešit se lze více méně před hrou domluvit. Můj dotaz ale nemíří tímto směrem. Zajímalo by mě, jestli někdo ví o nějaké větě v pravidlech, která toto řeší, a mně unikla. Hledám oficiální cestu. Po domluvě sáhnu až jako po poslední možnosti.

Díky :)

14.8.2022 01:42:00

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Lost Cities - The Board Game - Reiner Knizia
Lost Cities - The Board Game - Reiner Knizia
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas