Mini Rogue - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Gabriel Gendron
Paolo Di Stefano
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Kostěj a dobrodružství v temné věži

Autor: Raul | 1 hodina 0 minut | 30.10.2023 | 1

Hra: Mini Rogue + Mini Rogue: Hlubiny zatracení, Mini Rogue: Staří bohové

Hráči: Raul

Kdysi býval neúprosným žoldákem. Jednou však zkřížil cestu cikánské čarodějnici a ta ho proklela. Stal se z něho mezi životem a smrtí zmítaný Kostěj. Nyní se snaží svoje hříchy odčinit. Najde vykoupení na vrcholku temné věže?

 

Kostěj působil na temná stvoření vždy jako magnet. Cosi z jeho temné aury je přitahovalo. A tak se k němu hned na začátku putování připojil děsivě vyhlížející vlk. Bojovník a jeho krvelačný společník neměli větší problémy s nečistými obyvateli nižších podlaží. První velkou překážkou se tak ukázala být obrovská snad obry ukutá sekera, která se jako kyvadlo houpala kamennou chodbou sem a tam. Válečník z pasti vyvázl, avšak břit se mu při jednom kmitu zakousl do žeber a poznamenal nemrtvého kouzlem, které ho jako jed oslabovalo. První velkou výzvou se měl stát jiný nemrtvý, černou magií po staletí na životě udržovaný nekromant! Pro Kostěje však nepředstavoval jemu rovného soupeře. Jedna mocná rána poslala čaroděje do horoucích pekel.

 

Zdálo se, že by se na chvíli mohlo rekovi dostat odpočinku u kašny. Jak se dobře ví, ty mají magické schopnosti, a tak se rozhodl do ní pro štěstí hodit zlaťák. Běda však! Kašna ho zbavila prokletí, které mu mnohdy pomohlo v boji předčít soupeře. Bez své výhody postupoval dál, aby v souboji utržil další újmu v podobě slepoty.

 

To, co by jinému srazilo morálku, jeho potěšilo. Prokletí totiž bylo zpět! S odhodláním se tak Kostěj vrhl na gigantickou Královnu pavouků. Jed ho oslaboval s každým dalším seknutím ale i z tohoto souboje vyšel vítězně.

 

Otráven a oslepen vstoupil do předposledního patra, kde čelil těm nejkrutějším příšerám, skrz které si proklestil cestu k děsivému Heliomantovi. Kostějům meč poměřil síly s ohnivou magií temného černokněžníka. Další stoupenec zla pokořen.

 

Hrdina cítil v kostech, že putování se blížilo ke svému konci. S každou další vypleněnou místností se blížil arcipadouchovi. Netrvalo to tedy dlouho a stanul mu tváří tvář. Zdálo se, že souboj trvá věčně. Útok střídal útok, řinčení mečů se ozvěnou šířilo po všech patrech věže. 

 

“Konečně hodný protivník,” pronesl Og.
Stáli od sebe na pár kroků. Dívali se jeden druhému do tmavých prohlubní, kde bývaly oči. Oba na smrt vyčerpaní. Rozmáchli se k tomu, co s největší pravděpodobností mělo být posledním útokem. Kostějův zásah se naneštěstí jen svezl po brnění jeho rivala, zatímco Ogovi se povedlo zasadit ránu, která roztnula Kostějovu lebku ve dví. Všechny magické síly, držící žoldáka pohromadě, se z nemrtvého těla uvolnily a jeho osud byl zpečetěn.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zákon ulice
Zákon ulice
Akt. cena: 180 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas