Mexica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ravensburger
Rio Grande Games
Super Meeple
Autoři: Michael Kiesling
Wolfgang Kramer
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Mexica poprvé

Autor: Elis | 1 hodina 20 minut | 9.10.2011 | 0

Hra: Mexica

Hráči: Elis, Fenrir

Jako vlastníci a nadšení hráči Tikalu jsme si konečně se synem mohli zahrát Mexicu a to na Deskohraní v Praze. Jinak ke hře bohužel přístup nemáme (ale chtěli bychom). Okoukli jsme regály s hrami v Ludotéce a zajásali nad Mexicou a Javou, kterou jsme hráli hned potom. Skočili jsme po krabici a rozložili krásný herní plán, kartičky vodních kanálů a pěkné (škoda že ne dřevěné) pyramidky a další herní materiál. Hra zabere méně místa než Tikal. Náš čas byl drahý, takže místo přelouskávání pravidel jsme si sehnali osobu na vysvětlení. Pravidla se nám zdála celkem složitá, ale jakmile jsme se pustili do hry, vše se nám v hlavě ujasnilo a hra začala odsýpat.

Protože jsme hráli jen ve 2, tak si každý zezačátku stavěl svoje soukromé co největší okrsky, aby druhému vyfoukl nejvíce bodovanou calpuli.  Poté jsme si okrsky pojistili pár stavbami pyramid a začali pokukovat po okrscích toho druhého a jak se mu tam usídlit a získat převahu. Pyramid je ovšem v 1. i 2. kole pouze 9, tak bylo nutné promyslet, kde se to vyplatí stavět. Ze začátku jsem vedla já, pak se ale synovi podařilo urvat body navíc za figurku v centrální čvrti a zabrat mi nějaký okrsek. Takže nakonec zvítězil.

Pro 2 hráče je na herním plánu místa dost, ovšem je jasné že hra ve 4 už bude na plánování náročnější. Mexicu jsme si pro sebe zhodnotili jako fajn hru na nádherném plánu, rychle ubíhající a ve 2 nenáročnou na taktiku. Pokud by byla příležitost, klidně bychom si znovu zahráli. Více se nám ovšem líbí Tikal a Java.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Formula D + vytištěná česká pravidla
Formula D + vytištěná česká pravidla
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas