Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

TF&K: Syzygy

Autor: tony fivepulse | 3 hodiny 50 minut | 23.12.2018 | 1

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Strange Remnants

Hráči: Klemos, tony fivepulse

Syzygy - The Cosmic Alignment

Postavy: Lola Hayes (Jacquelin Fine), Norman Withers, Mark Harrigan, Zoey Samaras (Trish Scarborough) (Prelude karta: In Cosmic Alignment)

Prohra vyšetřovatelů.

Planety se srovanaly do nebezpečné konjunkce se středem Vesmíru. Hrozbu otevření portálů nesmírným entitám se snaží potlačit čtveřice vyšetřovatelů. Stín, který dopadá v důsledku zatmění, snižuje účinek předvěkých kouzel chránících planetu Zemi. Vyštřovatelé musí najít a použít prastaré kouzelné relikvie, aby posílili bariéry bránící nás před vlivem moci dvora démona sultána Azathotha (Relics of the Ancient World).

S velkým úsilím se povedlo použít všechny čtyři relikty a hranici posílit, další úkol se však již blížil, neboť ne všichni obyvatelé planety si přejí, aby lidstvo děsivé zatmění přežilo. Vzývači démona sultána připravují nezemské rituály mající za úkol přitáhnout moc svého pána (Plea of the Court of Azathoth).

Vyšetřovatelé však prohrávají souboj s přívaly nestvůr, blokující dimenzionální brány, a znamení předzvěsti zkázy se neúprosně blíží nule. Když potom zemřela Zoey, která padla za oběť intrikám a zlým spojenectvím Loly s prapodivnými silami (Agreement condition), a sama Lola byla uštvána neustálými útoky cizích bytostí (mýtus Against All Odds), ať domnělými či reálnymi, bylo dovršeno zatmění a civilizace byla zničena.

Reflexe: Docela překvapivá až šokující prohra. Měli jsme za to, že starší rozšíření už zvládáme, no tady jsme se hodně sekli. Takže ve zkratce kde byl problém: první dva mýty = dva rumory: i když nutno přiznat, že ty nebyly složité, no berou pozornost minimálně poloviny vyšetřovatelů, třetí zavíral zatím úspěšně brány, čtvrtý řešil záhadu. Vyřešit první mystérium nám vzalo příliš mnoho času. Na druhé mystérium jsme šli v cca polovině hry a začaly se nám nebezpečně množit brány, což jsme pocítili hlavně v okamžiku, kdy pět z nich mělo znak rudého zatěmní a žeton předzvěsti tak poskočil o 5 (!) polí k nule. V ten moment jsme si uvědomili, že máme sakra co dělat. Dokud byla ve hře Zoey, ještě jsme se jakžtakž drželi - bohužel jsme ji vyhodnotili jako nejméně nutnou postavu a musela být obětována. Náhradince Trish chytila hned po vystřídání kletbu a byla odvelena do Tokya, odkud měla aspoň částečně redukovat přívaly, které byly šílené... Zplozenec z Hvězd, Zombie Horda, Lloigor, Zug... - jasně, všechny nějak lze nakonec udolat, ale stojí nás to hrozně moc sil a nelze kvůli nim zavírat brány, což se nám stalo osudné. Jinak hra super, mysteria hodně stály na reliktech, které byly zajímavé a silné, ale zkrátka věci šly špatně, měli jsme celkem smůlu na chapadlovité mýty a po smrti Loly (no spíše už dřív) jsme dohrávali s tím, že jsme prohráli. Co nám chybí? Možná soustředění, možná lépe využívat možnosti postav, možná nápad, kterým bychom postupující hru otočili v náš prospěch, nebo byl půlrok od minulé hry moc dlouhý čas, no máme nad čím přemýšlet. Po vyrovnaném skóre jde hra opět do vedení - 5:4. Jako vždy budu rád za jakýkoliv postřeh, připomínku, tip či komentář ;)

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mortum: Středověká detektivka
Mortum: Středověká detektivka
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas