Dominion - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Bard - Centrum Gier
Filosofia Editions
Hans im Glück
Rio Grande Games
Autoři: Donald X. Vaccarino
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

páteční herní večer

Autor: Drake | 2 hodiny 0 minut | 8.3.2019 | 0

Hra: Dominion

Hráči: Drake a 3 neregistrovaní

Páteční herní večer pokračoval hrou Dominion. Já a Roman jsme hru jakž takž znali, ale nikdy nehráli. Vysvětlování pravidel se ujal Rendolf. Jako turnajový hráč měl pravidla i celou hru v malíčku. 

Hru jsme pochopili rychle a jako první jsme zvolil hraní základního rozestavění z pravidel. První hra se docela protahovala, protože jsme si neustále četli kartičky a ujišťovali se, že provádíme správně sousled našich akcí a nákupů apod.. Nejvíce zdržoval Robo – jako vždy u podobných her se na hru potřeboval hodně soustředit. Hru vyhrál s přehledem Rendolf, což se dalo očekávat. Bohužel jsem si nezapisoval body (což mě nyní štve). Já skončil s přehledem poslední.

V druhé hře jsme si zvolili jiné ze základních rozložení a hra už probíhala mnohem svižněji, jelikož jsme zvládli herní mechaniku. Na začátku se jen přečetly karty a už to jelo. Kupodivu jsem tuto hru měl velkou převahu a podařilo se mi s Rendolfem držet krok až do konce, kdy jsem nakonec vyhrál k mému velkému jásotu :) Chodily mi lépe karty.

U třetí a poslední hry Dominionu ten večer ukázal opět své znalosti a převahu Rendolf. Je vidět, že když má člověk znalosti souvislostí karet a jejich kombinací, tak má neskutečně velkou výhodu oproti nováčkům. Třetí varianta hry byla více bojová a tak se neustále ve hře objevoval zloděj, špion nebo milice. Hra měla tedy jiný průběh než předchozí dvě, které byly méně bojové. Rendolf nakonec opět vyhrál. My ostatní jsme se pohybovali cca na 2/3 jeho bodu a drželi se na podobné úrovni.

Dominion se ten večer zařadil mezi mé oblíbené strategické hry a určitě se jeho hraní brzo zopakuje. Slibuji, že to si pak zapíšu i finální skóre :)

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hadrianův Val
Hadrianův Val
Akt. cena: 343 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas