Dixit - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: párty hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asmodée Editions
Hobbity
Libellud
Autoři: Jean-Louis Roubira
Marie Cardouat
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Zahřívací hra :-)

Autor: VikThor | 1 hodina 0 minut | 29.2.2016 | 0

Hra: Dixit + Dixit 5: Daydreams

Hráči: Longy, VikThor a 2 neregistrovaní

Hru Dixit jsem do té doby nehrál, ale hra mne velmi zaujala. Proč?
Psychologie je moje malé velké hobbi. Baví mne pozorovat lidi, číst v nich a leckdy dokáži odhadnout co kdo jak myslí, jak uvažuje...co se za jeho chováním skrývá atd. Tahle hra je v jádru extrémně jednoduchá (a extrémně drahá - za balení karet a pár žetonů je cena extrémně vysoká...všechna rozšíření sem spočítal na cca 4.300 Kč, což je masakr).
Každý hráč má na ruce karty Jeden hráč jednu ze svých karet popíše, ale spíše se snaží zaklíčovat vyobrazení na kartě, nebo jejích částí, tak, aby to nebylo tak jednoduché poznat, o jaké kartě byla řeč. A to se dá dělat mnoha způsoby. Někdy jde popis udělat jako divadlo, řečnění v senátu a nebo prostě říci jedno slovo. Já osobně jsem takový bard/básník a proto sem se do toho opřel a vymyslel celou konstrukci. Moc mě to bavilo. A jelikož také dobře odhaduji druhé, co mají na mysli, tak netrvalo dlouho a už sem celkem jasně vedl. Dařilo se mi totiž své popisy rozvětvit tak, že jsem vždy někoho zmátl (body k dobru) a i se stalo, že nikdo neuhodl. Každopádně stačilo pár dalších karet, kde sem se netrefil a už to nebylo tak jednoznačné. 
........................................ Nu nakonec to skončilo tak, že sem vyhrál :-) Ale nebylo to tak jednoznačné.

U hry platí, že je to hlavně o lidech, pro které tuhle hru vyberete. Asi by se dalo říci, že to tak je přece u každé hry. Ale u téhle je to zásadní, protože tady je ideální když se sejde partička, která je svým zaměřením spíše k čajovnám...prostě takoví více přemýšlívi lidé s fantazií a intelektem. Ano, to to charakterizuje asi nejlépe. Je to hra prom inteligentní lidi. V hospodě či na divočejší party se s ní moc nechytnete. Hra spíše zklidňuje :-)

Nu a nám se taková vhodná partička lidí sešla, což bylo super a hru jsme si díky tomu parádně užili.

Odehráno v: Jihlava (Okres: Jihlava)

Komentáře

Chybka
Dixit je skvělá a originální hra. Jen chci upozornit na to, že pokud nikdo neuhodne tvůj obrázek, tak nezískáváš žádný bod, ale naopak získávají všichni ostatní.

1.3.2016 08:27:35

Vybíráme z Bazaru

Marvel United - X-Men CZ
Marvel United - X-Men CZ
Akt. cena: 930 Kč
Končí za: 15 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas