Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Bojkovické deskohraní

Autor: Mejdzr | 2 hodiny 30 minut | 20.3.2012 | 0

Hra: Cyclades

Hráči: Beruška, Fafner, Mamutek, Mejdzr, tarnow

Masochistické Kyclady

Mejdz brutálně našlápl, obsadil 2x Apolona, nachrtil prachy a poté, co vzal následně 2x Athénu, velmi rychle postavil první Metropolis, zatímco ostatní se mlátili mezi sebou.

Což se rozhodla změnit Beruška, která na sebe vzala roli bohyně pomysty Erynie a až do konce hry Mejdzr válcovala a deptala a to i v době, když ani jeden z nich neměl šanci na vítězství. (Ten kyklop mě prostě dorazil :-)). Jen pro zajímavost. 2x obsadila Mejdzrovi druhý ostrov, takže případnou metropoli prostě nebylo kde postavit.

V polovině hry, kdy bylo odraženo nebezpečí vítězství pro Mejdzra, se dostal výrazně dopředu Fafner se svou armádou kněží, a také Tarnow, který v tichosti postavil metropoli. Tarnow měl však oproti Fafnerovi výrazně zhoršenou pozici, protože na zakončení hry potřebova brát 2x Apolóna, o kterého byl v té době velký zájem. Hned v těsném závěsu bojoval o případné vítězství také Mamutek. Také postavil metropoli a měl možnost vojensky obsadit poměrně slabě chráněnou metropoli Tarnowa a cestičku si připravil také na zcela nechráněnou metropoli v té době již odvařeného Mejdzra. Poté, co Mamutek risknul relativně ukvapený výsadek na silnějšího nepřítele a neuspěl, svrnul se souboj o vítězství pouze mezi Tarnowa a Fafnera.

Naneštěstí pro Mumuta se tedy stihl Tarnow opevnit a o bezpečí Mejdzrovy metropole, na kterou si v té době brousili zuby Mamut i Fafner, se postaraly bájné bytosti, konkrétně pak Polymfémos a dříve i částečně Kraken.

Zcela nejblíže měl k vítězství Fafner, který v jednom okamžiku dokonce vyhrával na dva bohy! Stačilo maximálně nalicitovat Árese a bylo vymalováno. Jenomže Fafner nějak překombinovával a stále se mu nedařilo najít tu správnou vítěznou variantu. Agóni se protahovala snad na další 3 - 4 kola, než Fafner konečně hru uzavřel.

Gratulujeme!

 

Odehráno v: Bojkovice (Okres: Uherské Hradiště)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Messina 1347 CZ
Messina 1347 CZ
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas