Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Cyklády, třetí kolo

Autor: Mejdzr | 1 hodina 5 minut | 5.9.2011 | 0

Hra: Cyclades

Hráči: Barien, JanPavel, Mejdzr, tarnow

Tak a přišlo třetí kolo... Všichni nažhavení a připravení to tomu druhému natřít...

Barien tentokrát neváhala a vrhla své síly do obsazení přilehlého prázdného ostrova se dvěma rohy hojnosti, stejný krok se chystal učinit také Tarnow, ovšem všem vypálil rybník Mejdzr, který pomocí Pegase oběma ostrov vyfouknul rovnou před nosem. V zápětí pomocí Harpyjí zničil Janu Pavlovi armádu na hlavním ostrově, který v zápětí obsadil.

Během několika málo tahů tak Mejdzr kontroloval značné množství ostrovů, z nichž však dva zůstaly nehlídané, takže následujících několik kol se stáhl do hluboké obrany a snažil se pouze udržet své pozice. V této defensivě zůstal v podstatě až do konce hry.

Jan Pavel nesl ztrátu hlavního ostrova velmi nelibě, neboť vytušil, že tak velkou ztrátu bude dohánět jen velmi těžce, což se nakonec také potvrdilo. Dále se hra nesla ve znamení zvyšujícího se vojenského tlaku ze všech stran na Mejdzrovy pozice, který začal bukařit a v tichosti budoval zdvojenou infratstrukuru. A zatímco Barien a Tarnow stavěli své první megapole, čímž se dostali do optického vedení, Mejdzrovi chyběl k vítězství jeden přístav a dvě univerzity.

Mejdzrova taktika byla jednoduchá, postavit nejprve druhý přístav a poté v tichosti postavit dvě univerzity a rázně ukončit hru. Ovšem to by nesměl být z Poseidona vytlačen, a tak obětoval Athéně. Po postavení dvou univerzit - a okamžité výstavbě první megapole - bylo všem jasné, že Mejdzra dělí od vítězství poslední přístav. A díky ekonomické převaze (v té době bral 7 mincí/kolo) tento plán také následné kolo ukončil.

Vítěz: Mejdzr

Odehráno v: Bojkovice (Okres: Uherské Hradiště)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel Unite - základ + 2 rozšíření
Marvel Unite - základ + 2 rozšíření
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas