Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Cyklády, druhé kolo

Autor: Mejdzr | 1 hodina 5 minut | 5.9.2011 | 0

Hra: Cyclades

Hráči: Barien, JanPavel, Mejdzr, tarnow

Po prvotním nadšení naše řady sice opustil Libor, ale hbitě jsme přestavěli herní plán pro čtyři a nabiti zážitky a zkušenostmi jsme se pustili do dalšího kola.

Tentokrát měla hra zcela jiný průběh. Hráči byli pozorní, speciální potvory se dlouho na pomylsné tržnici neohřáli a licitace nabyla místy opravdu brutálních rozměrů...

Začalo se nemilosrdným obsazováním volných polí přinášejících prachy. Mejdzr hned v prvním kole rozšířil flotilu, obsadil dvě námořní pole s rohem hojnosti u svého hlavního ostrova a pomocí Sirény vytlačil ze strategického bodu Jana Pavla. Také ostatní hráči se činili, Barien se pustila klasicky do budování infrastruktury, Tarnow volil tentokráte méně konflitní cestu a soustředil se na obsazování především neobsazených polí.

Zlomovým bodem se staly dvě naumachie, kdy Jan Pavel vyrazil do otevřeného protiútoku proti Mejdzrovi - zřejmě odplata za obsazení peněžního bodu - a zaútočil rovnou na oba strategické body, které Mejdzr kontroloval pouze jedinou lodí. Poměr sil sice vyrovnal přístav, ale i tak stále Jan Pavel útočil dvěma loděmi na jedinou, takže i remíza znamenala praktické vítězství. Bohužel však zaúřadovala paní štěstena a obránce vyhrál obě bitvy. I když Jan Pavel přišel pouze od dvě lodě, podobný útok už do konce hry nezopakoval a Mejdzr, který si udržel příjem (v této fázi již pět mincí/kolo) získal docela zásadní vojenskou převahu.

Poté hra nabrala nezvykle rychlý spád. Mejzdr zahrál 3 x po sobě Athénu, kterou mu hráči s povděkem nechávali, samozřejmě díky ekonomické síle s dokoupením druhého filosofa v každém kole, takže během krátké chvíle vystavěl první megapoli a v té chvíli potřeboval posledního filosofa k ukončení hry.

Všichni hráči - a to zcela doslova - se na Mejdzra vrhli vším, co měli k dispozici. Jako první se obětoval Jan Pavel, který navrhl Athéně takovou oběť, kterou Mejdzr nedokázal přebít. Respektive dokázal, ale zazmatkoval a špatně si spočítal peníze a tak dal soupeřům ještě šanci. Snad proto Mejdzr takticky obětovával bohu na první pozici, zatímco Tarnow a Jan Pavel se opakovaně nabídli Athéně, což je finančně vyčerpávalo, zatímco Mejdzr zlato syslil. Také díky volby prvního hráče dávala možnost prvního Mejdzrovi výběru příšery, což také náležitě využil a po úmístění Polyféma i Kentaura už nebylo moc co řešit. O dvě kola později nabídl Athéně takovou oběť, kterou už nikdo nedokázal trumfnout.

Vítěz: Mejdzr

Odehráno v: Bojkovice (Okres: Uherské Hradiště)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak - žetony života
Karak - žetony života
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas