Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Cyclades

Autor: Mejdzr | 1 hodina 15 minut | 5.9.2011 | 0

Hra: Cyclades

Hráči: Barien, JanPavel, Mejdzr, tarnow a 1 neregistrovaný

Paráda, Jan Pavel) konečně došel balík z Ebaye s balíkem nových her. Starcraft, Nexus Ops, Civilization a také Kyklady. Nevěděli jsme, čím začít, ale kladné recenze a fantastické figurky nás přesvědčily, že správnou volbou budou právě Cyklády.

Nezkušenější trol Tarnow nás krátce seznámil s pravidly a jelo se. Můžu Vám říct, že hra v pěti je fakt mela. Zatímco Mejdzr se pustil do budování vojska a získal docela slušnou vojenskou převahu a s chutí se pustil do Tarnowa, který bleskově pomocí Pegase obsadil prázdný ostrov se dvěma rohy hojnosti... Jan Pavel mezitím vybudoval impozantní loďstvo a Barien (neregistrovaná) se tiše pustila do budování infrastruktury.

K velkým zvratům došlo s příchodem velkých nestůr. Barienina invazní armáda, nachystaná na Mejdzra, byla přikována na ostrov pomocí Medůzy, Mejdzr pojistil svůj slabě chráněný ostrov Krakenem, zatímco Tarnow pojistil dobytý ostrov hned dvěma vojáky společně s Árovými kasarnámi.

Nyní dostala hra opravdu zábavný náboj, hodně se taktizovalo, licitace o přízeň toho či onoho boha - rozuměj Ára a Poseidona především - značně prodražovala provozní náklady a my konečně pochopili, proč Tarnow v prvních kolech permanentně přinášel oběti Diovi...

Vojensky se hra vyvážila a najednou byli na koni zpočátku nejslabí hráči, kteří svou pacifistickou politikou s úsměvem brali filosofy u Athény. Barien s Liborem bleskově postavili svou první megapoli a na zbudování druhé jim scházelo postavit poslední správnou budovu.

Což se nakonec - a přišlo to rychle a nečekaně - podařilo Barien.

Gratulujeme!

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hadrianuv val
Hadrianuv val
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas