Brno šalinou - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 0 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Dopravní podnik města Brna
Autoři: Milan Vocílka
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nejasnosti v pravidlech

Zdravím, včera jsme díky Ježíškovi odehráli první partii této hry. Většinu hráčů by asi zajímalo, jak se hrají situace, na které jsme narazili a jelikož nejsou nikde popsány, tak jsou dost nejednoznačné. Budu rád za Vaše názory ohledně vypsaných situací :) budu rád, když do tohoto vlákna připojíte své názory na mnou vytvořené situace a případně přidáte svoji vlastní otázku, ať si pak nový hráč ujasní pravidla rovnou tu :)

1. Asi nejzávaznější problém - červená karta vytáhnutá při přejetí červeného políčka. Např. jste narazili na kartu, která vám ubírá polovinu hodů, dosud jste ujeli 3 políčka z 5. My jsme v tom okamžiku prostě tah ukončili. Když se měl jet dvojnásobek, tak se počítal poslední hod *2, tzn. ve zmíněné situaci by hráč mohl jet ještě 7 polí. Máte někdo jiné a lepší řešení? Případně jsou tu ještě nějaké diskutabilnější červené karty?

2. Přejetí oranžového políčka a pokračování - Hráli jsme tak, že v okamžiku přejetí si hráč doplnil šalinkartu na všechny jízdy. Pokud ale ještě pokračoval byť jen jedno pole, tak si zas jednu jízdu ubral.

3. Problémy s objížďkami - když se před hráčem objeví objížďka, jak situaci řešíte?
a) Je možnost jen hodit, jen oznámit přestup a po ukončení závěry třeba nastoupit na tu stejnou linku? Tzn. víceméně se nehýbat? Zde bych poprosil o odpovědi na otázky, které se nabízí v dané situaci - je možnost přestoupit na stejnou linku, nehýbat se vůbec nebo oznámit přestup aniž by se hráč pohnul?
b) Hráč se musí vracet po dané lince, dokud nenarazí na jinou linku, oznámí přestup a poté nastoupí na STEJNOU linku.
c) Hráč se musí vracet po dané lince, dokud nenarazí na jinou linku, oznámí přestup a poté nastoupí na JINOU linku.
d) Hráč musí jet plný počet na druhou stranu linkou, ve které sedí, a poté se pravděpodobně vrací.


4. Přikázání směru jízdy - Pokud je hráč ve voze, pak je to celkem jednoduché. Hráč po pravici přikáže směr linky takový, kterým se vzdálí od svého místa cíle. Ale co když hráč nesedí v žádném voze? V takovém případě měl u nás hráč po pravici právo zvolit i linku, kterou daný hráč pojede.
25.12.2020 11:49:37

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Dodelido
Dodelido
Akt. cena: 45 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas