Blood Bowl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Sport
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Jervis Johnson
Rok vydání: 1986
Sdílej: Facebook

Kosí Bratři – Schmutzige Papageien

Autor: Grom | 2 hodiny 30 minut | 28.5.2013 | 0

Hra: Blood Bowl

Hráči: Grom, kosibratr

V třetím kole zavítali Papoušci na domácí hřiště Kosáků. Oba týmy se mohly opřít o značnou diváckou podporu gobliny hnalo vpřed 17 000 věrných příznivců a hostující lidský tým obstojných 11 000. Zápas se začal hrát za ideálního počasí, které se po celý jeho průběh nezměnilo, výkopem domácích goblinů. Papoušci se rychle prodrali vpřed po pravé straně, ale odvážný hod na long bomb nevyšel, čímž začala „nahrávací“ tahanice o míč, kdy se oba týmy snažily dostat míč svému běžci hluboko v poli soupeře.  Věrni heslu: „Každý chvilku tahá pilku“ -  byli v jednu chvíli blíže k TD Kosáci, v druhou zase Papoušci.  Úspěšnější byli nakonec lidé, když Reinhold Sichererhand napotřetí přihrál a Felix Jeager bez větších potíží donesl míč na TD. Ze hřiště se po TD musel poroučet gobliní Fanatic, kterému se lidé naštěstí zvládli vyhýbat.

Do konce prvního poločasu zbývala nějaká čtyři kola a kosáci tentokrát nastoupili s Looneyem a jeho motorovou pilou. Do konce poločasu se však nic zvláštního neudálo a nebohý goblin s motorovkou se ještě před pískáním poroučel po složení na zem ze hřiště, naštěstí pro Kosáky se jednalo pouze o K.O.

Druhý poločas začal výkopem Papoušků. Kosáci začali díky high kicku druhý poločas s míčem v ruce. Manažer Papoušků se až příliš sebevědomě pustil do goblinů s pevnou vírou, že je rozmlátí na kaši. Ke své hlouposti však přehlédl díru, která vznikla přímo uprostřed hřiště, kterou okamžitě využil Pogoer s míčem v ruce. Lidé se sice ještě stihli částečně přeskupit do obrany, ale dílo zkázy dokončil gobliní Bombardier. Kosákům si poté v klidu dokráčeli pro TD a bylo srovnáno na 1:1.

Dění po následné rozehrávce téměř identicky kopírovalo první kola po začátku zápasu. Reinhold se opět neúspěšně pokusil rychle přenést hru na půlku soupeře. Míče se opět zmocnil goblin, který zvládl balón zvednout, následně se úspěšně prosmýkl kolem jednoho z Papoušků a předal míč čekajícímu Pogoerovi. Goblin s tyčí však v tu chvíli započal sérii úkonů, které z potenciálního hrdiny večera udělaly největšího smolaře. Při průniku hluboko do půlky lidí se mu nepodařilo ani s re-rollem hodit jeden z GFI a poroučel s na zem. Goblini tak přišli o celkem slušnou šanci ujmout se vedení. Míče se opět zmocnil Reinhold a tentokráte napodruhé nahrál Felixovi, který si bez větších problémů došel pro svůj druhý TD.

Balón po páté rozehrávce po odskoku doskákal ven ze hřiště, takže goblini opět začínali s míčem v ruce a rychle se vrhli do protiútoku. Nutno říct, že se Papoušci tentokrát Poagoera  pokoušeli důsledněji bránit, ale snažte se udržet něco, co uběhne jedenáct polí a ještě vás přeskočí. Přestože situace nevypadala pro Kosáky tak nadějně, jako při posledním pokusu i tentokrát měl Pogoer pech a opět se po dvou neúspěšných hodech na GFI poroučel na zem. Lidé následně odstavili od míče překážející gobliny a Wolfgang Heckenschütze zvedl balón. Tentokrát však nenahrával, ale doběhl ho předat Hansovi Bliezkriegovi, který rychle vyrazil vpřed. K unikajícímu blitzerovi se sice Kosákům podařilo dostat jednoho z goblinů, ale blitz Hansovi postačil k tomu, aby dotírajícího goblina odstrčil a v klidu si došel pro TD. Čímž také skončil včerejší zápas.

 

Nutno podotknout, že ačkoliv zápas skončil výsledkem 3:1 pro Papoušky, Kosáci byli vyrovnaným soupeřem. Překvapivě se jednalo o poměrně čistý zápas. Došlo jen k pár K.O. a dvěma Cas na straně goblinů, naštěstí pro Kosáky však bez long term efektů. K většímu masakru nepomohl lidem ani najatý Mighty Zug, byť gobliny a později i trolly skládal na zem jedna báseň.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Království Divů
Království Divů
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas