Blood Bowl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Sport
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Jervis Johnson
Rok vydání: 1986
Sdílej: Facebook

Dobytci vs. Hoši od Ogří řeky - 0:1

Autor: sydo | 4 hodiny 0 minut | 9.4.2012 | 3

Hra: Blood Bowl

Hráči: Elenistar, sydo

Pod dlouhé době se tým Hochů od ogří řeky konečně dostal na hřiště. Tentokrát byli jeho soupeřem Dobytci - tým temných elfů pod vedením nového kouče Elenistara. Hochům v sestavě chyběl Max Dráp, který si z posledního zápasu proti Troubům odnesl skříplý nerv. Souboj elfů a lidí sliboval elegantní zápas plný krásných přihrávek a gentlemanské hry. jak sami uvidíte, opak byl pravdou. Oba týmy, zvyklí na zápasy převážně proti orkům, se nedokázaly oprostit od zbytečného násilí. Ale nepředbíhejme.

Na stadion se dostavilo 100 tisíc příznivců Hochů a 80 tisíc fanoušků Dobytků. Počasí přálo a jelikož Elenistar vyhrál hod mincí, postavili se Hoši k výkopu. Hlavní čutař Šlauchináč poslal míč do středu elfího pole a na LOS začala mela. Elfové se do hochů pustili pěkně zhurta a hrdinní linemani na LOS padali jak švestky, naštěstí bez následků. Witch Elf se pokusil sebrat míč, ale nováčkovská nervozita udělala své a Hoši tak mohli přejít do protiakce. LOS se opět zformovala, řady se pohly směrem k elfí polovině a Sirocco Dalecco krásným bodyčekem poslal Perverzáčka do kabin.

Elfové si nenechali nic líbit a jejich Assassin podřízl nešťastného Jana Třískače (stále bez jediného bodu). Třískače odnesli na nosítkách, ale naštěstí bude pro příští zápas v pořádku. Witch konečně sebral míč a přihrál ho jednomu z blitzerů. Na druhé straně si Mirek Dusič cosi vyříkával se Saďourkem. Když zjistil, že Saďourek ráno vynechal mytí studenou vodou, poslal ho jedním úderem do sprch, aby si vyplnil okénko modrého života. Násilí se probudilo ve všech členech týmu a na polovině hřiště se rozjela neuvěřitelná mela. Všichni hráči namačkaní na sobě a rozhodování kde bloknout připomínalo logické šoupací puzzle. Elfí hašašíra se asi tři kola marně snažil zapíchnout Krutonožku, až ho to přestalo bavit a vrazil nůž pod žebra Krveláčkovi. Ten se již do zápasu nepodíval a mumlal cosi o temných sviních. Vražďák nakonec dostál svému jménu a ukázkovým čelíčkem zabil Malýho Kida, blitzera elfů. Kouč Elenistar stříkal hnevěm a vyhrožoval zprzněním dresů nového týmu Chaos trpaslíků, který právě šije. Jelikož sponzorem týmu je manažer Hochů od Ogří řeky, nebylo radno ho brát na lehkou váhu :) Elfí klec se posunula lehce za polovinu hřiště, když byl odpískán konec poločasu.

Ač se Elenistarovi Bloodweiser Babes činily, do druhého poločasu nastoupili Hoši v přesile. trpaslíci kopali příliš hluboko a elfové kopali příliš vysoko a tak míč spadl přímo do náruče Sirocca. Hoši na LOS odstrčili dotírající elfy a mezerou v obraně proběhl Haha-Bimbi a Jarka Sekerka. Mirek na hřišti opět zpozorval Saďourka a jelikož jemu samému chybělo v modrém životě okémko "radostný prožitek", kolenem do žaludku urychlil Saďourkův návrat do klubovny. Krutonožkovi se podařilo dostat na marodku Zvrhlíka a postup Hochů vypadal nadějně. Sirocco se rozhodl pro riskantní 4+ long pass na Jarku. Míč však hodil přímo do náruče jednoho z elfů. Jarku pro jistotu dokopali na zem a míč poslali přes půl hřiště na polvinu Hochů, kde byl neomylně zachycen.

Z nadšení a útoku se stalo zděšení a horečný ústup na vlastní stranu hřiště. Hochům se naštěstí podařilo postup elfů na poslední chvíli zastavit, ale za cenu ztráty Vražďáka, který dostal KO od Kurvínka. Po chvíli hry na kočku a na myš se Hochům podařilo vyrazit míč z elfího držení. Jarka Sekerka byl stále hluboho na polvině soupeře a Krutonožka se mu pokusil hodit míč. Neomylně zakopl a míč opět spadl na zem. Po krátké mele se ho v posledním kole zmocnil Sirocco, uskočil dotírajícím elfům a poslal long pass Jarkovi. jedne z elfů se neúspěšně pokusil o interception, ale Jarka míč chytil, vyhnul se elfově bodychecku a položil svůj již čtvrtý touchdown. tento však v jeho kariéře byl asi ten nejpotřebnější.

Opravdu nervydrásající zápas. Na začátku druhé půle jsem byl se svým postupem spokojen natolik, že jsem zbytečně zariskoval a míč ztratil. Pak jsem byl rád, že jsem alespoň částečně zbrzdil postup elfů. Po získání míče jsem se mířil s remízou, ale když krutonožka pustil míč, opět mě polil studený pot. No a série hodů v posledním kole byla neuvěřitelná. Omlouvám se Davidovi za zbytečnou smrt, jako útěcha neslouží ani skutečnost, že mrtvý Malej Kid dostal MVO in memoriam (vím jaké to je, stalo se mi to též). U mě dostal MVP Zlosna, ačkoli vůbec nevím za co (ale co už, dostane skill).

Jsem strašně rád, že jsem po dlouhé době opět zahrál a ujistil se, že ligový BB je opravdu zážitek nesrovnatelný s ničím jiný. A Davidovi přeji hodně štěstí do budoucích zápasů.

Hoši / Dobytci

návštěva 100.000 / 80.000
počasí pěkně
TD 3 (16. kolo)/ -
comp 7 / nevím
intercept - / -
cas 11 / nevím
smrt - / 8 (myslím)
mvp 10 / 8 (myslím)
postupy 10 / nevím
peníze 110K / nevím
FF +1 / -1


Davidovi staty si nepamatuji, on jistě doplní.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Glory: A Game of Knights (CZ) - (JEN ROZBALENÁ)
Glory: A Game of Knights (CZ) - (JEN ROZBALENÁ)
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 9 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas