Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Dámská jízda

Autor: Vixton | 4 hodiny 30 minut | 9.10.2011 | 2

Hra: Arkham Horror

Hráči: Vixton

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Do zdánlivě poklidného Arkhamu vstupuje zlo. Zprvu nenápadně - obyvatelé mívali dojem, že za rohem viděli mihnout se stín. Později už slýchávali syčivé rozhovory, které utichly, jakmile se posluchač přiblížil moc blízko. Jednoho rána byla nalezena vyvražděná celá jedna rodina. Proslýchalo se, že nejstarší dcera spatřila pozdě v noci na starém hřbitově podivný rituál. Děs pohltil město. Obchody se jeden po druhém začaly uzavírat, až zbyl pouze jeden podivínský krámek v Uptown. Hlídky byly vyslány do ulic, z části se jim dařilo bojovat se zástupy nestvůr, připravujících příchod Pána. Byl vyhlášen zákaz nočního vycházení. Je nad nebe jasné, že na svět se dere Yig.

Dámy Mandy Thompson, Jenny Barnes a řádová sestra Mary jsou ochotné udělat vše, aby zmařily příchod Yiga. Nebály se vstupovat do tajemných bran zas a znovu, své zdraví sázely všanc, častokrát se probouzely v Nemocnici Sv. Marie neschopné vybavit si, jak k tomu došlo. V jiných sférách postupovaly bez map, ztrácely se v čase i prostoru. Město kolikrát pracovalo proti nim, neměli důvěru v jejich schopnosti. Yig ale netušil, koho proti sobě poštval. Dámy odhodily dekorum, po stopě neunavně šly jako ohař, nehledíc vlevo-vpravo. Po zapečetění šesté brány si však tento hon vybral krutou daň. Jenny byla nalezena na Nenavštěvovaném ostrově polomrtvá, v kruhu spálené trávy se znamením vidoucího pentagramu vyškrábaného na zádech. Onu noc, kdy se Jenny musela potloukat někde v okolí Nenavštěvovaného ostrova, kde byla ráno nalezena, bylo ve dvou různých částech města zároveň slyšet dva pronikavé táhlé ženské výkřiky, pomalu skomírající ve vzlykot. Do nemocnice Sv. Marie byly převezeny dvě ženy s vidoucím pentagramem vyrytým v kůži zad.

Shrnutí: Boj s Yigem byl urputný, byla to má první partička Arkhamu se vším všudy. Mnohokrát jsem opomněla různá pravidla, včetně Yigovy speciality, že přidává doom token pokaždé, když je zabit Cultist nebo je vyšetřovatel ztracen v čase a prostoru. Nebýt těchto chybek, Yig by určitě procitl a pohltil by všechen zdejší svět. Hru jsem strávila více či méně zahloubaná v pravidlech, proto se těším na další hru, kdy to už bude snad jen s občasnou asistencí přehledu na poslední straně. Bodový zisk 13 bodů.

 

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Zelená horda
Zombicide: Zelená horda
Akt. cena: 1499 Kč
Končí za: 5 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas