20. století - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vladimír Suchý
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

S Peťou a Jardou

Autor: J.J. | 2 hodiny 0 minut | 13.5.2013 | 0

Hra: 20. století

Hráči: J.J. a 2 neregistrovaní

Pokračování herního odpoledne ve vinotéce. Konečně jsme vyzkoušeli tuto moji hru. Já ani Jarda jsme ji ještě nehráli, Petra ji kdysi jednou hrála, asi ji tenkrát až tak moc nezaujala, ale zahrála si s námi.

Měl jsem nastudovaná pravidla, Jarda ani to ne, takže to byla spíše výuková hra. Podle doporučení pravidel jsme naši první hru nehráli na průběžné bodování ve druhém a čtvrtém kole. To nakonec paradoxně znamenalo největší handicap pro Peťu - protože hru kdysi hrála a protože ji tenkrát zkušení spoluhráči hodili jako neplavce přímo do vody kompletních pravidel, očekávala během hry mnohem větší komplikace a hrála mnohem opatrněji než my. Sice jsme na začátku řekli, že hodnocení bude jen v šestém kole, ale Peťa si hru zas tolik nepamatovala, jen v ní nejspíš zůstal pocit, že už od začátku se musí bránit odpadu, že nastanou velké přesuny obyvatelstva apod. (právě v průběžných hodnoceních se může hodnotit např. čistota krajiny). Takže zatímco já si v několika prvních dražbách nakoupil spoustu žetonů krajiny a nakopil na ně odpad s tím, že do konce hry se ho snad nějak zbavím, Peťa byla opatrná, a její území malé.

Zvítězil jsem s cca 110 body, druhý byl Jarda s cca 80 a třetí Peťa, která skončila s cca 60 a s pocitem, že hrát to takhle jednoduše skoro ani nestálo za to. Jarda byl naopak rád, že jsme hned do první hry nezapojili průběžná hodnocení a že se s hrou mohl seznámit tímto způsobem, napoprvé je toho k pobrání skutečně dost. A já byl tomu taky rád. Jardu i mě hra velmi zaujala a příště se těšíme samozřejmě už na komleptní, plnohodnotnou hru. Peťa si s námi snad také zahraje, zas tolik jsme ji asi neodradili:)

Odehráno v: (Okres: )

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bolide
Bolide
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas