ZATROLENĚ: Zrušení poplatku za SafeTrade a změna v odečítání stažených inzerátů

Autor: Wolfsen | 31.7.2020 | 19

S platností od 1. 8. rušíme poplatek ve výši 20 Kč (nebo 1 EUR – dle měny inzerátu) za využití služby SafeTrade. Hlavně z toho důvodu, že kombinace tohoto poplatku a provize, už může, obzvláště u menších položek, činit relativně hodně peněz v poměru z celkové ceně.

Současně chceme podpořit bezpečí pro kupující a snížit tak nevýhodnost, jak pro ně, tak pro prodávajícího (poplatek by někdo zaplatit musel). Tímto krokem zůstává poslední nevýhodou pro prodávajícího, že peníze dostane přeci jen o něco později než při platbě předem.

V textech se od půlnoci na 1. 8. začne objevovat informace, že poplatek je ve výši 0 Kč (resp. 0 EUR). Prvních inzerátů, kterých se tato změna dotkne budou aukce, které skončí o půlnoci z 31. 7. na 1. 8., protože ty jsou automatem ukončovány v 0:45 a tedy již v době platnosti této změny. U inzerátů typu Kup teď rozhoduje okamžik zakoupení.

Toto platí pro platby příchozí z českých a slovenských bank. V případě, že přijde platba z účtů z ciziny (tedy mimo Česko nebo Slovensko), může být poplatek ve výši bankovního poplatku dodatečně účtován. Nicméně za dobu historie služby transakcí taková situace nenastala.


Dále se ode dneška (tj. 31. 7.) nebude do ročního limitu inzerátů počít takový inzerát, který prodávající stáhne (např. z důvodu chyby v inzerátu) do 20 minut po vystavení. Na inzerát samozřejmě do té doby nesmí nikdo přihodit (nebo ho koupit). V takovém případě totiž již není možné inzerát stáhnout.

Interval pro stažení je určen tak, aby na takto stažený inzerát nebylo odesláno upozornění uživatelům, kteří mají zapnutého Hlídače. Tuto úpravu jsme udělali na základě upozornění uživatelů a proto, že chybovat je lidské a tato situace není úplně vzácná. A přijde nám fér, aby prodávající měli možnost alespoň po krátký čas tuto chybu napravit a ničím jsme je netlačili k tomu, aby i chybný inzerát raději v Bazaru ponechali.

   

Vlevo: odpočet času k možnosti stažení inzerátu bez jeho započítání do ročního limitu.
Vpravo: včas stažený inzerát ve výpisu počtu dostupných inzerátů uživatele

Nakonec připomínáme nedávnou změnu předmětu e-mailového upozornění Hlídače, kterou jsme oznámili v komentáři k předchozímu článku. Na základě zpětné vazby uživatelů jsme do předmětu zahrnuli název hry, které se inzerát týká (ať už se jedná přímo o hru nebo o doplněk). V případě, že bude současně zasláno upozornění na více inzerátů, bude v předmětu uvedena jen jedna hra a počet dalších inzerátů uvedených v těle e-mailu.

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

...
Je fajn že po té "nepopulární" změně dochází k poměrně intenzivní práci na různých funkčních vylepšeních. Třeba to i někteří odpůrci ocení, má reakce byla neutrální, ale momentální aktivitu bych rád ocenil poděkováním.

31.7.2020 16:42:55

20kč
Zde ještě zůstaly zmínky o poplatku
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/safetrade-bezpecnejsi-obchodovani-v-bazaru-2101/ je to odkaz, který je k dispozici při přidání inzerátu

1.8.2020 11:48:18

pajajezek
Díky za upozornění. Upravujeme.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

1.8.2020 12:16:41

Posun
Taky kvituju tyhle dilcy posuny. Snad nejsou posledni :)

3.8.2020 11:58:36

Vybíráme z Bazaru

Barracks Emperors - nová
Barracks Emperors - nová
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas