ZATROLENĚ: Vyhodnocení reklamního systému v záhlaví

Autor: Zeus | 5.12.2019 | 40

Po cca dvouměsíčním testování reklamního systému, který zobrazoval reklamu v záhlaví stránky nad samotným obsahem, jsme si výsledky reklamy vyhodnotili. A je třeba říci, že výsledky se ani zdaleka neblížily úrovni, která by jejich existenci na stránkách dokázala ospravedlnit.

Pro zvýšení výkonu mediální agetura nabízela posunout reklamu mezi záhlaví a obsah stránky. V tomto umístění jim obvykle reklamy generují více prokliků (a tedy i zisku). Nicméně to nám přijde jako velký zásah do uživatelského zážitku (čtení stránky by bylo násilněji přerušováno reklamou). Druhá varianta byla celý web shora i ze stran reklamou obalit (jako je často k vidění například na Games.cz). To už byla přeci jen akceptovatelější varianta (chápeme, jak pro koho). Ale ani tyto varianty neslibovaly zásadnější přiblížení se částce, která by nám dávala smysl.

Navíc se pak objevovalo pár dalších nešvarů, které ač by většinou byly řešitelné, tak hráli v neprospěch této formy reklamy...

Z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro tuto chvíli tuto reklamu ze stránek odstranit. Dále budeme pokračovat pouze s vlastními silami prodávanou reklamou v pravém sloupci webu (na mobilu uímstěn trochu jinak). Tuto nabízíme pouze subjektům velmi spřízněným s naším tématem.

Tuto reklamu pravděpodobně kolem přelomu roku ještě přesuneme v zobrazení na mobilních telefonech výše v obsahu (pravděpodobně mezi hlavní „zelené“ menu a samotný obsah). Rozměrově na ní nic měnit nejspíše nebudeme. Na „normální“ verzi webu zatím změnu neplánujeme a reklama zůstane v pravém sloupci, kde je i dnes.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Podpora
Zdravíčko a startovačová, nebo patreonová podpora se tedy zvažuje? Když nepřinesli efekt reklamy, tak toto by mělo

6.12.2019 06:39:57

Patreon!
Také jsem pro Patreon - mohli by se tím oprášit i mecenáši (https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/program-mecenasi-troliku-1923/).

6.12.2019 06:43:10

Respekt
Cením váš přístup. Díky za to.

6.12.2019 10:22:14

Patreon
Určite zvážte Patreon. Do toho by som šiel.

8.12.2019 21:01:36

Vybíráme z Bazaru

Architekti záp. král. sběratelská krabice + promoo
Architekti záp. král. sběratelská krabice + promoo
Akt. cena: 105 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas