TROLOGRAFICKY: The Walking Dead od Manticu se představují

Autor: PatrikBolas | 22.1.2016 | 6

Mantic Games dodrželi svůj slib a vysypali na nás spoustu nových informací o chystané figurkové hře ze světa The Walking Dead s podtitulem All Out War (dále TWD:AOW). Mimo to se nezapomněli pochlubit i obrázky ze samotné hry.

Obsah hry

TWD:AOW je určeno pro až dva hráče. V režimu pro dva hráče si každý z hráčů sestaví vlastní skupinu přeživších z postav známých z komixu či seriálu, se kterou se vydá za surovinami do pro člověka velmi nepřátelského prostředí. V cestě vám nebudou stát pouze nemrtví, ale i váš protihráč či spíše jeho skupina přeživších, neboť v této variantě hry vyhraje ten hráč, kterému se povede nasbírat více surovin. Druhým režimem je hra pro jednoho hráče, kdy jednoduše vyrazíte se svou skupinou za surovinami a v cestě vám budou stát pouze zombie. A konečně je zde možnost hrát předem připravené scénáře, které se mají držet komixové předlohy a vy si tak můžete prožít již známe scény.

Nabarvené figurky

Co se herních mechanismů týče, TWD:AOW bude mít blíže k wargame hrám, jelikož pohyb není řešen políčky, nýbrž měřidlem. Hráč tak bude mít naprostou volnost, kam členy své skupiny pošle. Každý přeživší má svou přehledovou kartu, která ho činí unikátním. Unikátnost není dána pouze speciální schopností, ale i barvou (typem) kostky, kterými hází. Rick je například velmi dobrý ve střelbě z pistole, proto hází kostkami s nimiž má mnohem větší šanci zasáhnout cíl, než třeba takový Carl. Níže můžete vidět karty hrdinů, na kterých lze vidět v levém horním rohu systém bodů pro tvorbu vaši skupiny - pro Mantic specifická vlastnost her. Rickova schopnost nám zároveň prozrazuje, že na téma je kladen důraz. Když totiž Carl zemře po Rickově boku, Rick se rozzuří a do konce hry bude mít kostku do útoku navíc. Vaši hrdinové se mohou na své cestě vybavovat nalezenými zbraněmi a zlepšovat své dovednosti.

Možná nejzajímavějším mechanismem bude důraz na hluk. Vaše akce nutně provází zvuky a čím hlasitější budete, tím více chodců se na vás sesype. Umělá inteligence tak bude založena čistě na vašem přístupu, zda si cestu prostřílíte nebo se budete plížit a používat zbraně na blízko.

Karty hrdinů

Mantic Games s TWD:AOW zkouší zcela nový přístup k novým hráčům, které lze očekávat díky velmi slavné značce. Figurky proto nebude třeba slepovat z jednotlivých dílků, ale budou v krabici kompletní. Stačí už jen nabarvit. Deskovým hrám neznalým pomůže i průvodce hrou, ze kterého se snadno naučíte hlavní mechanismy a můžete hned hrát, později si pak přečtete kompletní pravidla. 

 

Rick před a po barvení

Konečně je třeba zmínit obchodní model TWD:AOW. V základní hře nalezneme celkem 18 figurek, z nichž 12 jsou chodci, za jeden tým kope Rick s Carlem a za druhý Derek, Patrick, Sandra a Liam. A to je bohužel vše. Další figurky budou obsaženy v boosterech či rozšířeních. Ale ruku na srdce, kdo tohle od Manticu nečekal. Takže Michonne, Tyreese nebo takového Guvernéra si budete muset přikoupit zvlášť. Kromě charakterů bude možnost koupě dalších zombíků, nových lokací jako farma, vězení a Woodbury nebo třeba jiných verzí hrdinů, aby zapadali do aktuálního příběhu. A všimli jste si toho cédéčka? O tom nám nic řečeno nebylo, ale buď půjde o součást scénáře nebo jen o doprovodnou hudbu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Architects of the west kingdom
Architects of the west kingdom
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas