TROLOGRAFICKY: Přichází Metal Gear Solid jako desková hra

Autor: mart | 31.5.2023 | 2

Minulý týden byl na informace ohledně známého a stále velice populárního Metal Gear Solid univerza poměrně bohatý. V rámci akce PlayStation Showcase byl konečně oficiálně potvrzen remake hry Metal Gear Solid: Snake Eater pro konzoli PlayStation 5. A současně speciální kompilát Metal Gear Solid Master Collection (Vol. 1) pro tutéž platformu. Součástí zmíněného kompilátu přitom bude hra Metal Gear Solid, první díl z roku 1998 a konzole PSX. Přičemž právě tenhle díl se napřesrok dočká své deskoherní podoby pod názvem Metal Gear Solid: The Board Game.

Deskovka byla sice představena už před čtyřmi roky na GenConu, nicméně před dvěma lety byl projekt takříkajíc uložen k ledu. Nyní se jej podařilo resuscitovat díky vydavatelskému domu CMON, který na svých stránkách nabízí možnost předobjednávky s tím, že hra samotná dorazí v květnu roku 2024.

Na výše zmíněné stránce je k dispozici také beta verze rulebooku ke stažení, vykreslující atraktivní herní koncept a možnosti zdejšího kooperativního snažení, určeného až čtyřem hráčům. Co budou mít na výběr kvarteto hrdinů (Solid, Meryl, Gray Fox a Otacon), jež mají disponovat speciálními dovednostmi. Kupř. Otacon je šikovný hacker, Meryl zase umí využívat přestrojení pro zmatení četných stráží. Mix stealth aktivit a nekompromisní akce, ve které čekají nepříjemní bossové, bude umocněn pěknými figurkami všech zúčastněných postav.

S čímž vlastně úzce souvisí předobjednávkový bonus. Vedle stostránkového komiksu se dočkáte velkého modelu samotného Metal Gear Rexe, za což máte do kapsy sáhnout pro rovných 100 USD. Bohužel si k uvedené částce nesmíte zapomenout připočíst ještě daň a poštovné, takže je na vašem uvážení, zdali raději nepočkat na „očesanou“ verzi nabídnutou napřesrok v obchodní síti. Jakkoliv nelze v tuto chvíli predikovat, jaká bude její prodejní cena a zdali se deskovka na tuzemském trhu vůbec objeví.

Možnost předobjednávky na webu CMON

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Chápu proč to vydávají, ale nevidím důvod to kupovat. Druhý do party je Apex. 

2.6.2023 11:53:24

Vybíráme z Bazaru

 Alicematic Heroes (poštovné v ceně)
Alicematic Heroes (poštovné v ceně)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 11 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas