TROLOGRAFICKY: Kolos Asmodee vstupuje do Česka?

Autor: Wolfsen | 24.10.2018 | 5

Včera večer ve společné tiskové zprávě oznámili ADC Blackfire Entertainment a skupina Asmodée zahájení jednání o akvizici BF touto skupinou.

Skupina Asmodée sdružuje řadu deskoherních vydavatelství a značek včetně Catan Studios, Days of Wonder, Esdevium, Fantasy Flight Games, Heidelberger Spielerverlag, Libellud, Lookout Games, Pearl Games, Plaid Hat Games, Rebel.pl, Space Cowboys, Z-Man Games a dalších. Dále Asmodée distribuuje mj. hry společností Lautapelit.fi, Libellud, Matagot a Repos Productions. Jedná se tak o vůdčí společnost na deskoherním trhu, které, co se velikosti týče, konkuruje snad jen Hasbro.

Připomínáme, že ADC Blackfire Entertainment působí na české scéně od roku 1999 a během těchto necelých 20 let expandoval také na německý a rumunský trh.

Jaké dopady to bude mít tato fúze na český trh s hrami není prozatím jasné. Dodejme, že výhradní práva na značku Catan v tuto chvíli drží Albi, širokou spolupráci s PlaidHat Games má MindOK a například hry Matagotu v ČR distribuuje Rexport.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

BF
Absolutně nevím jak funguje BF v Rumunsku,ale každopádně je to větší trh než Cz+Sk dohromady (20mil.).

24.10.2018 11:55:46

Asmodee
Tak by mě zajímalo, co přesně by taková fúze znamenala pro české hráče? Dostane se k nám víc her z portfolia Asmodee? Bude se jich víc lokalizovat? Dostanou se k nám rychleji než v minulosti? Odpovědi se ale asi jen tak nedočkáme :)

24.10.2018 14:41:29

Abe

Odpovědi
Protože jsou mí kolegové v Essenu a mají schůzky od rána do večera, dovolím si odpovědět. V prvním 1/2 roce bude změna v podstatě jen na papíře. Nejenom hráči, ale i obchodní partneři změnu nepocítí. Nicméné ano, do budoucna chceme přinést na CZ trh více herních titulů. V rámci skupiny Asmodee to bude jednodušší s ohledem na vícejazyčné verze (pokud to bude u daného titulu technicky možné). Myslím si, že z této fúze by měli v konečném důsledku nejvíc profitovat CZ hráči


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

24.10.2018 17:50:53

Abe
Tak bryskní reakci jsem opravdu nečekal :) Díky moc za ni!

24.10.2018 19:03:38

Vybíráme z Bazaru

Archa nova + opravené karty a promo mapa
Archa nova + opravené karty a promo mapa
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas