REXHRY: Oznámení her Aqua a Wondrous Creatures

Autor: Ondřej Podavka | 27.3.2024 | 7

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání dvou her se zvířecí tematikou: tile-placement AQUA: Biodiversity in the Oceans od Dana a Tristana Halstadových a Wondrous Creatures od Yeom.C.W.

Ve hře Aqua hráči vytvářejí podmořský biotop: pokládají k sobě dílky korálů, na něž při splnění podmínek přikládají dílky malých, případně i velkých mořských živočichů. Po 17 kolech hráči získají za své biotopy body a hráč, jenž jich obdrží nejvíce, se stane vítězem.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 8 let, jedna partie trvá 45 minut. Pro podrobnosti o hře vizte její popis.

Ve hře Wondrous Creatures se hráči stávají kapitány lodí ztracených během obchodní cesty, jimž se podařilo zakotvit poblíž fantastického ostrova, obývaného záhadnými tvory. Jejich cílem ve hře je potom vytvořit zde co nejharmoničtější přírodní rezervaci. Hráči se střídají v tazích, během nichž provedou jednu základní akci:

•    umístění figurky kapitána, resp. člena posádky na volné místo na mapě ostrova, které hráči přinese vejce, zdroje nebo karty tvorů z okolních habitatů;
•    zahrání až dvou karet (po zaplacení zdrojů), čímž umístí příslušné tvory do rezervace a od té doby mohou využívat jejich schopnosti;
•    dosažení některého z achievementů, které hráči přinášejí žeton trofeje a vítězné body;
•    obnovení, při němž hráč mj. získá zpět členy posádky zpět do zásoby.

Kromě toho mohou hráči ve svém tahu zahrát volné akce, např. vylepšení posádky (při splnění podmínek) ‒ každý hráč může takto odemknout dvě unikátní schopnosti. Konec hry je spuštěn poté, co jsou rozebrány všechny trofeje.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, herní doba se pohybuje od 40 do 80 minut. 

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tímhle oznámením mi Rexíci udělali opravdu velikou radost. Nové hry už pořizuji jen velmi zřídka a zvířátková tématika mi moc blízká není, ale oba tyto kousky budu mít určitě v hledáčku a asi udělám výjimku. :-)

27.3.2024 09:51:11

Z Wondrousek mám obrovskou radost :)

--------------------------------------------------------------
Deskoherní překladatel, deskogeek a Magic: the Gathering veterán
https://www.facebook.com/thargeliondoupe

27.3.2024 12:36:09

Vybíráme z Bazaru

Truhlaříci s.r.o
Truhlaříci s.r.o
Akt. cena: 720 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas