REXHRY: Hunt for the Ring česky

Autor: Wolfsen | 27.11.2017 | 9

REXhry dnes oznámily, že počeští hru Hunt for the Ring na motivy Tolkienova Pána prstenů.

Hra zprácovává relativně krátkou epizodu celého eposu, a to cestu Froda a jeho přátel z Hobitína do Hůrky a z ní do Roklinky. Jak všichni jistě víte na cestě je hledaly a pronásledovaly prstenové přízraky. A právě ty bude představovat většina hráčů. Jeden hráč se pak ujme role Froda a jeho družiny.

Hra má dvě části - v první se Frodo snaží dostat do Hůrky. Cílem přízraků není na rozdíl od většiny her Froda nalézt a lapit, ale donutit jej podlehnout svodům Prstenu. Nalezení Froda k tomu ale dost pomůže.

Hra probíhá v kolech rozdělených do tří částí - dvou denních a jedné noční. Frodo se v denních musí pohnout o 1 pole a v noční může - to jej ale oslabí vůči Prstenu. Prstenové přízraky se ve dne mohou pohnout až o 3 pole, ale jen pokud cestují po cestách, nikoli po pěšinách. V noci se mohou stále pohnout až o 3 pole po cestách a až o 2 pole bez ohledu na typ spojení. Po svém pohybu mohou navíc přízraky hledat nebo v noci i lovit Froda. Při hledání hráč za přízrak zjistí, zda se Frodo někdy na své cestě zastavil v lokaci, v níž právě jeho přízrak stojí. Při lovu pak přízrak zjistí, zda se v jeho lokaci Frodo přímo nachází a pokud ano, tak se Frodo o něco přiblíží podlehnutí Prstenu.

Frodo může navíc ke svým tahům využívat speciálních akcí z karet společníků a přízraky zase speciálních akcí z kostek. V první části Frodo vítězí, pokud se včas dostane do Hůrky a přízraky, pokud Frodo podlehne Prstenu.

Druhou část lze odehrát ihned, nebo hru „uložit“ a pokračovat s ní v jiném sezení. Hra za přízraky se v druhé části příliš nemění - jen jsou k dispozici torchu jiné akce z kostek. Hra za Froda se ale mění velmi - Frodo má svůj pohyb jasně daný kartou pohybu - tu si jeho hráč vybere na začátku části. Místo Froda může ale jeho hráč volně (a skrytě) pohybovat Gandalfem a snažit se přízraky zmást nebo odehnat a oslabit.

I ve druhé části jsou podmínky vítězství stejné.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arboretum
Arboretum
Akt. cena: 170 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas