OLD DAWG: Oznámení hry Zoo vadis

Autor: Ondřej Podavka | 30.10.2023 | 1

Vydavatelství Old Dawg oznámilo vydání diplomatické hry Reinera Knizii Zoo Vadis s ilustracemi od Kwanchaie Moriyi, vycházející ze staršího Kniziova titulu Quo vadis z roku 1992.

Hráči v ní hrají za jeden z druhů ve zvířaty řízené zoologické zahradě a usilují o to stát se jejím maskotem. Pro dosažení tohoto cíle během hry snaží se jednak postoupit až do hvězdného výběhu, jednak získat co nejvíce vavřínů. Ve svém tahu mají hráči na výběr ze čtyř akcí:

  1. přidat zvíře svého druhu do zoo;
  2. postoupit s jedním ze zvířat do dalšího výběhu a sbírat přitom vavříny ‒ k přesunu je však třeba mít zajištěnou podpory od většiny výběhu (potřebné hlasy vedle vlastních zvířat ve výběhu je možné získat vyjednáváním s ostatními hráči nebo uplacením pávů ve výběhu);
  3. postoupit s pávem do dalšího výběhu;
  4. pohnout s ošetřovatelem v zoo.

Hra končí ve chvíli, kdy je zaplněno poslední volné místo v posledním, hvězdném výběhu. Všichni hráči, kteří zde mají umístěnou alespoň jednu figurku, porovnají počet získaných vavřínů a ten, který jich získal nejvíce, se stane vítězem.

Oproti původní hře autor provedl množství úprav, kromě odlišného zasazení hry především zvýšení možného počtu hráčů a zavedení asymetrických schopností pro každý druh zvířete. Hra je určena pro tři až sedm hráčů od 10 let, herní doba je 20 až 40 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Charitativní aukce

Malá velká dobrodružství - dobročinná aukce
Malá velká dobrodružství - dobročinná aukce
Akt. cena: 1100
Končí za: 1 den

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Fallout zátky
Fallout zátky
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 20 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas