MINDOK: Oznámení hry Prey Another Day

Autor: Ondřej Podavka | 9.11.2023 | 2

Vydavatelství MindOK oznámilo vydání karetní párty hry Prey Another Day autorů Bretta J. Gilberta a Matthewa Dunstana s ilustracemi Nele Brönner.

Hra se skládá z několika kol, z nichž v každém se odehrají až tři lovy. V každém lovu všichni hráči, kteří zůstávají ve hře, vyloží lícem dolů jednu kartu: pro každé kolo mají hráči k dispozici pět karet s hodnotami 1‒5, od medvěda (1) přes vlka (2), rysa (3) a sovu (4) po myš (5).

Poté jsou vyvolávána jednotlivá zvířata počínaje medvědem a všichni hráči, kteří příslušné zvíře vyložili, otočí kartu lícem vzhůru. Vždy, když dané zvíře zahraje právě jeden hráč, určí jedno z ostatních zvířat s vyšší hodnotou; toto zvíře je poté uloveno a všichni hráči, kteří toto zvíře vyložili, jsou po zbytek kola vyřazeni ze hry. Přeživší hráči pokračují se zbývajícími kartami druhým, popř. třetím lovem.

Po třetím lovu (nebo dříve, pokud zůstal ve hře jediný hráč) kolo končí. Pokud ve hře zůstal jediný hráč, získá dva žetony jídla; pokud jich přežilo více, sečtou si hodnoty zvířat, jež zahráli, a hráč s nejvyšším součtem obdrží dva žetony (ostatní po jednom). Poté se připraví další kolo, jehož se opět účastní všichni hráči se všemi pěti kartami.

Hra končí poté, co některý z hráčů získá alespoň pět žetonů jídla.

Hra je určena dvěma až pěti hráčům od 8 let, herní doba je 15‒20. Vydavatelství na svém Facebooku přijímá návrhy na český název hry.

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sabotér - 3 verze
Sabotér - 3 verze
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 7 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas