MINDOK: Oznámení hry El Grande

Autor: Ondřej Podavka | 26.7.2023 | 13

Vydavatelství MindOK 26. července oznámilo vydání převahové hry El Grande Richarda Ulricha a Wolfganga Kramera.

Hráči se v ní stávají grandy, tj. aristokraty pozdně středověkého Španělska a snaží se získat co největší vliv v jednotlivých regionech, a to pomocí umisťování svých caballeros na herní plán.

V každém z devíti kol hry hráči nejprve vynesou každý po jedné mocenské kartě, která určí pořadí, v němž následně odehrají své tahy, a počet nových caballeros, které získají ze společné zásoby ke svému dvoru. Ve svém tahu si poté vyberou kartu z nabídky, která umožňuje hráči zahrát jednorázovou akci a umístit určitý počet caballeros na herní plán. Na konci 3., 6. a 9. kola dochází k bodování na základě toho, který hráč má v jednotlivých regionech nejvíce caballeros a který jich má méně. Hráč, který má po 9. kole nejvíce bodů, se stane El Grande a vítězem celé hry.

Hra je určena dvěma až pěti hráčům od 12 let, herní doba je jedna až dvě hodiny. Hra vyjde v nové edici s přepracovanou grafikou a dřevěnými meeply místo původních krychliček.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tak na to se těším. Už si hry prakticky nekupuju, ale tuhle hru jsem měl rád a prodával jsem ji s těžkým srdcem, takže bych si ji teď pořídil v češtině.

26.7.2023 20:49:57

Vybíráme z Bazaru

Osadníci z Katanu
Osadníci z Katanu
Akt. cena: 12 €
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas