MINDOK: Oznámení hry Andromeda's Edge

Autor: Ondřej Podavka | 9.3.2023 | 5

Vydavatelství MindOK 8. března oznámilo vydání strategické hry Andromeda's Edge Lukea a Maxima Laurieových s ilustracemi Sergia Chavese, a spolu s ní také rozšíření Escalation.

Hra vyjde ve standardní edici, vydavatelství však jedná také o možnosti zpřístupnění Deluxe Upgrade Kitu. Hra by měla spatřit světlo světa příští rok. Český název zatím nebyl vybrán a vydavatelství přijímá návrhy na překlad titulu.

Hra kombinuje prvky worker placement, area control, engine building a další mechanik. Hráči se ve hře snaží rozvinout novou civilizaci v neprobádané oblasti vesmíru na troskách civilizace předchozí. Každý hráč zastupuje jednu z částečně asymetrických frakcí a od začátku disponuje vesmírnou stanicí (včetně čtyř základních modulů) a třemi transportními loděmi.

Ve svém tahu hráči mohou vyslat svou loď na jednu z lokací (planety, základny Aliance nebo mlhoviny) na herní mapě a provedou příslušnou akci. Za určitých okolností může rovněž dojít ke kostkovému souboji s jinými frakcemi či nájezdníky. Za vítězství v boji hráč obdrží odměnu, mj. v podobě postupu na stupnici nadvlády. Druhou možností je naopak návrat lodí na základnu, kde mohou aktivovat moduly. V obou případech mohou hráči ve svém tahu rovněž provádět volné akce.

Během hry hráči vybavují svou základnu dalšími moduly, což jim umožňuje postoupit na odpovídajících čtyřech stupnicích vědy, průmyslu, obchodu a civilizace. Postup na stupnicích přináší body při závěrečném budování, popř. různé výhody během hry. Dále hráči rozšiřují a vylepšují svou flotilu, opravují poškozené lodě a moduly, získávají a produkují potřebné zdroje, nárokují si měsíce a v neposlední řadě osidlují planety a budují na nich města, továrny apod. Konec hry je spuštěn poté, co některý z hráčů dosáhne počtu bodů, domluveného na začátku hry. Poté se rozdělí další body (resp. odečtou za poškozené moduly) a je určen vítěz.

Hra je určena jednomu až pěti hráčům od 14 let a herní doba by měla odpovídat 40 minutám na hráče.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý  svět, Deluxe (CZ)
Zaklínač: Starý svět, Deluxe (CZ)
Akt. cena: 2425 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas