Kočičí klub aneb Kočka jako kočka

Autor: JonnyTheFox | 26.12.2023 | 0

Kočičí klub, i když lákavě pojmenovaný, mě dost zklamal svou jednoduchostí a nedostatkem strategických možností, zejména pro dospělé hráče. I když je zaměřen na mladší hráče, stále bych očekával větší variabilitu a rozhodování i pro starší publikum, zejména milovníky koček, ale obávám se, že ti budou podobně jako já zklamaní.

Hra se zaměřuje na sbírání vítězných bodů pomocí karet koček a speciálních akcí. Na první pohled se zdá, že může být zábavným zážitkem díky ilustracím, ale problém nastává ve chvíli, když si hráči uvědomí, že karty koček jsou všechny úplně stejné (liší se jen barvou) a nemají žádné unikátní ilustrace. Očekával bych od hry s tak hezkou krabicí podobné ilustrace i na kartách (proto jsem si ji i pořizoval), ale ty karty působí až dětsky a jsou opravdu z grafického hlediska nudné. Totéž platí pro karty předmětů, kde je variabilita pravda o něco větší. Jsem přesvědčen, že autoři mohli vynaložit více úsilí na design a kreativitu v této oblasti, což by hru výrazně obohatilo.

Herní mechanismus jsou dost jednoduchý, taktizování je omezené víceméně na to, snažit se maximalizovat bodový zisk a ačkoli speciální karty přidávají některé taktické prvky, nejsou  dostatečně rozvinuté.

Celkově řečeno, Kočičí klub může být zábavným zážitkem pro děti, ale pro dospělé bude asi chybět potřebná hloubka a variabilita. I když (nebo možná právě proto, že) mám moc rád kočky, hru asi budu hrát jen jako naprostou oddychovku.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Die Drei Magier
Die Drei Magier
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas