JOUOB.interview@546: Pavel Prachař / MindOK

Autor: alladjex | 3.2.2022 | 1

Živé povídání s Pavlem Prachařem alias Pogem z Mindoku přímo z našeho studia. Krásný, pohodový, ale přesto informacemi naspaný rozhovor až po deskoherní okraj. Povídání o již vydaných hrách, ale samozřejmě i chystaných novinkách. Zprávy ze zákulisí a deskoherního světa pohledem vydavatele. Zpovídání diváky z chatu. Ale také jedno velice exklusivní oznámení na nadcházející vydání. Rozhodně stojí za to koukat od začátku až do konce.

Pogo & @lladjex.

JOUOB – JOURNAL OF BOARD GAMES

JOUOB.cz

JOUOB.youtube

JOUOB.facebook

JOUOB.instagram

JOUOB.patreon

JOUOB.twitch

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Díky za rozhovor.

Ad. Aplikace ke hrám - >>můj názor<<

Dokud budou vycházet hry, které nepotřebují aplikaci pro plný zážitek, budu volit ty. Ať je ta hra s appkou sebelepší.

Je tu představa, že deskovky mají sloužit k offline zábavě (myšleno bez elektroniky), někdy se to dává jako výhoda (přeci se to může vzít pod stan, zahrát si kdekoliv, kdykoliv atp). Je přece fajn nečumět furt do mobilů. Dát na stůl a hrát, to je podle mě zažitá představa deskovek.

Nikde se nemluví o budoucnosti appky (nezaregistroval jsem). Jak ta hra bude hratelná za 10 let? Známe to z PC, starý CD s hrou již dnes bez patche skoro nerozjedu, některé populární udržuje komunita, další jsou již nadobro mrtvé. Stejný to je u appek, stačí aktualizace knihovny, změna programovacího jazyka (viz apple a starší iphony vs nové). Kdo bude tu aplikaci udržovat při životě? Jak dlouho?. Vydavatel nemá důvod udržovat něco mrtvého, zaplaceno dostal před x-lety. Pro něj už by to byla ztráta. Zatímco papírová hra bude určitě hratelná i za těch 10 let. Obdobně je to u Knihy vs Eknihy.

Samozřejmě je to otázka i ceny, kdyby ta hra stála do 200, neváhal bych, ale 1400 (Na vlnách neznáma)? To už je na zvážení. Her vychází spousta, není tedy problém vybrat něco podobně kvalitního bez aplikace.

 

 

6.2.2022 20:04:16

Vybíráme z Bazaru

Warhammer 40.000 : Typhus
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas