FOX IN THE BOX: Oznámeno české vydání hry Evacuation od Vladimíra Suchého

Autor: Tomoko | 8.10.2023 | 6

Dne 5. 10. 2023 oznámilo vydavatelství Fox in the Box, že vydá nejnovější hru Vladimíra Suchého s názvem Evacuation, která ponese český název Evakuace. Hra si odbyla svou premiéru na právě proběhlém veletrhu Spiel v německém Essenu a na pultech českých obchodů by se mohla objevit nejdříve na konci letošního roku.

Privátní: 2023-10-08-01.jpg

Evakuace je středně náročná ekonomická hra s vesmírnou tématikou, ve které se hráči snaží přesunout pomocí kosmických lodí všechny své obyvatele a produkční infrastrukturu ze své domovské planety, která se postupně stává neobyvatelnou, na svou novou planetu, jež skýtá mnohem lepší podmínky k dalšímu životu. To vše během čtyř herních kol.

Hráči začínají hru s plně fungující ekonomikou na své domovské planetě a v průběhu hry musí tuto ekonomiku strategicky přesunout a znovu rozvinout na jiné planetě, přičemž jejich příjem a produkce na staré planetě se postupně zmenšuje. V průběhu hry hráčům obě planety generují zisk a produkci v závislosti na tom, jak efektivně se jim celý proces daří. Zdroje z jednotlivých planet však náleží pouze té planetě, na které byly vyprodukovány, takže jejich správa je oddělená a tyto zdroje jsou využívány na další rozmach dané planety.

Hráči hrají v jednotlivých kolech akce, a to přímou volbou těchto akcí na svých hráčských deskách nebo za pomocí karet. Jejich vhodnou kombinací mohou získávat další bonusy v závislosti na jejich hodnotách. Hráči navíc posouvají své žetony po orbitální dráze mezi oběma planetami právě na základě hodnoty jejich akcí, kdy musí volit mezi silnými akcemi s malým postupem po dráze a slabšími akcemi s rychlým postupem a z něj plynoucími výhodami.

Pokud se některému z hráčů povede zvýšit produkci tří zdrojů na úroveň osm a mít na nové planetě tři stroje pro virtuální realitu, stává se vítězem. Pokud není tato podmínka naplněna, porovnají si hráči na konci čtvrtého kola své skóre, jež určí vítěze.

Hra je pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 až 150 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lord of the Rings: Over Hill and Under Hill-Hobbit
Lord of the Rings: Over Hill and Under Hill-Hobbit
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas