CROWDFUNDING: Trickerion, Kung Fu Panda, Solar City, Getaway Driver...

Autor: D@R | 15.6.2018 | 4

Minule jsem vám slíbil přehled ostatních kampaní, co odstartovaly tento týden, tak tady je máte. Ne, nejsou úplně všechny, trochu jsem to přebral, ale snad jsem na žádnou větší nezapomněl. A pokud ano, budu rád, když mě doplníte v komentářích.

Getaway Driver

Hra pro 2 hráče na četníky a zloděje. Zatímco se uprchlík během honičky v ulicích města nebojí použít triky jako smyk přes ruční brzdu, jízdu na dvou kolech, skluz po oleji nebo skok přes improvizovanou rampu, to vše aby pronásledovatelům unikl, policie staví zátarasy, povolává další auta, motorku, obrněné vozidlo nebo dokonce policejní helikoptéru. Ač to nemusí být na první pohled zřejmé, v této malé hře se skrývá poměrně hodně strategie za málo peněz. Zda ji uvidíme i v našich obchodem není vůbec jisté, podpora na KS tak může být nyní jedinou možností jak ji získat. 

Getaway Driver -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Solar City: a solarpunk game

Stavění futuristického města využívající zelenou energii pro 2-4 hráče. Stejní autoři stáli za loni vydanou hrou Alien Artifacts. Město představuje čtvercová sít 4x4 pole, do které postupně dokupujete a umisťujete dílky budov. Ve svém tahu můžete aktivovat vždy všechny akce budov v jedné řadě nebo sloupci. Stejné řada (nebo sloupec) se pak do konce kola pro soupeře uzamkne.

Solar City: a solarpunk game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

City Council - The Deluxe Edition

Zasedá rada města. Radní mají před sebou nelehká rozhodnutí. Podaří se vám přesvědčit ostatní, aby hlasovali pro váš návrh a namísto dalšího obchodního centra vznikla ve měste nová továrna? Někdo možná namítne, že více průmyslu znamená nárůst znečištění životního prostředí, vy argumentujete snížením nezaměstnanosti. Hra o budování města, ale hlavně o vyjednávání pro 1-5 hráčů (ideálně 3 a více).  

City Council - The Deluxe Edition -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Trickerion – Dahlgaard’s Academy and Collector’s Edition

Královna tohoto přehledu. Ve hře Trickerion se 2-4 eskamotérů snaží zvyšováním atraktivity svých představení předstihnout v popularitě své soupeře. Nové rozšíření umožňuje také solo variantu a přináší další strategické možnosti i nové karty mágů. V nabídce i pledge se základní hrou včetně dvou setů kovových mincí a všech vydaných rozšíření. Hra patří k těm náročnějším, ve více hráčích čekejte delší herní dobu, ale je to skvost.  

Trickerion – Dahlgaard’s Academy and Collector’s Edition -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Modiphius Entertainment: The Kung Fu Panda Board Game

Kostková řachanda pro 2-4 hráčů, kteří hrají za postavičky ze Zuřivé pětky a Poa. Než dojde čas, musíte porazit bosse. Cestou k němu, ale bude třeba vypořádat se ještě s množstvím jeho přisluhovačů. Hra je ve stylu Escape: The Curse of the Temple a v nabídce kampaně ji najdete také ve verzi s plastovými miniaturami protivníků.

Modiphius Entertainment: The Kung Fu Panda Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Rising for the Throne

Malá karetka pro 2-6 hráčů nezapře inspiraci v kultovní sáze. Cílem hry, je získat z nabídky karty dostatečné síly, případně určitého typu, abyste jejich kombinací vygenerovali předem daný počet vítězných bodů. Není to ale tak jednoduché, protože maximum karet, které můžete mít je 6 a zároveň čekejte zakeřné úklady svých protivníků. Zdroje získáte jak schopností určitých karet, tak šťastným hodem kostek a jejich manupulací.   

Rising for the Throne. The Boardgame. -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Efemeris - Celestial Domination

Strategická hra pro 2-4 hráče (při 4 se hraje v týmech). Na první pohled mě zaujala minimalistická grafika. Na začátku hráči postupně odkrývají mapu hvězdné oblohy, po které mohou pohybovat svými koráby. Důležité je obsazovat strategická místa přinášející bonusy na začátku tahu (suroviny), které využijete pro stavbu dalších lodí a najímání posádky (přináší speciální schopnosti). Nakonec dojde určitě i na boj. Vyhrává hráč, kterému se jako prvnímu podaří obsadit 5 planet.

Efemeris - Celestial Domination -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Amerigo & Merlin & Immortals 

Oblíbené hry od Queen Games vylepšené o minirozšíření (Queenies). V kampani najdete vytuněnou hru MerlinAmerigoImmortals. Každou z nich lze podpořit samostatně nebo je můžete mezi sebou kombinovat a získat tak výhodnější cenu.

Amerigo & Merlin -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Na závěr ještě jeden tip pro ty z vás, kteří dočetli až sem. Vzpomínáte na Rubikovu kostku? Teď ji zdokonalili, nazvali ji GoCube, dali do ní senzory a ledky, propojili s mobilem... Slibují, že díky aplikaci se naučí kostku skládat snad každý, plánují různé minihry, světovou ligu. No co vám budu povídat, chytl jsem se. Bohužel zatím není přislíben friendly shipping do EU, ale dost se to řeší, tak uvidíme. Mrkněte případně na stránky kampaně.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

díkes
Opět super přehled. Přesně tak jak to děláš je to pro mě naprosto ideální!

OFF TOPIC ... Přiznám se, že mě ale trailery na deskovky docela nudí. Úvodní big kecy rovnou přeskakuju, páč to, co mě zajímá je o jakou hru jde, jaké má komponenty atd. ;) Třeba ten úvodní trailer na Gateway Driver ... trochu vtipnej, ale o hře po 3 minutách nevíš pořád nic.

17.6.2018 18:47:51

D@R

@Aldx
Aleši díky moc za zpětnou vazbu. Zkusím být příště věcnější. Víš, nejsem zrovna mistr slova a dost často se i nad těmi pár řádky pořádně zapotím. Bezobsažné úvody tedy zcela vynechám :-)

17.6.2018 23:21:03

...
Já to vůbec nemyslel jako kritiku na tebe. Takhle jak jsou ty texty napsaný naprosto super. Za mě nic měnit nemusíš. Paráda.

To co jsem psal se týkalo čistě těch videí co dávají ke kampani. S tebou to nemělo nic společnýho. Každopádně za tvý přehledy budu moc rád i nadále!

18.6.2018 09:27:33

D@R

Ups
Aha, tak to jsem si tvůj komentář špatně vyložil, kdo by řekl, že budu takhle vztahovačný :-D Každopádně konstruktivní kritiku rád přijmu, vždy je co zlepšovat.

19.6.2018 07:06:22

Vybíráme z Bazaru

Can't Stop
Can't Stop
Akt. cena: 315 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas