CROWDFUNDING: The First Step On Calas, Dr. Horrible's Evil League of Evil, Foragers, Pocket Dragon..

Autor: D@R | 17.7.2018 | 4

Pocket Dragon - a game and a wedding

Přehlédl jsem jednu malou kooperativní hru pro 2 hráče od autora Anachrony. Hra využívá podobné mechaniky jako v Hanabi, kdy nevidíte na vlastní karty, ale znáte karty ostatních. Zde si ale ještě navíc procvičíte paměť jako třeba v pexesu :-)

Pocket Dragon - a game and a wedding -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Thief's Hoard: Outbid. Outsmart. Outthieve.

Zloděj okrádá zloděje. Karetní párty hra pro 2-8 hráčů, kde se budete snažit ukořistit lup v celkové hodnotě za $10k, nenechat se při tom chytit a ještě nějak převést ostatní chmatáky. K dispozici PnP demo, takže si hru můžete snadno vyzkoušet.

Thief's Hoard: Outbid. Outsmart. Outthieve. (Relaunch) -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Foragers: Worker Placement Expansion

Rozšíření pro hru Foragers, která je určena 2-4 hráčům. Rozšíření tvoří pouze pár karet, přesto přináší zřejmě větší změnu v pravidlech původní hry. Hru neznám, proto si netroufám srovnávat, podrobnosti najdete na stránce kampaně, která je zároveň zřejmě poslední šancí, jak získat i základní hru. Nabídka je omezena počtem kusů.

Foragers: Worker Placement Expansion -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


SPQF: Deckbuilding in the forests of Antiquity

Malá karetka o budování civilizace pro 2-4 hráče, zajímavý deckbuilding mechanismus, kdy karty nenakupujete z veřejné nabídky, ale z vyložených karet ostatních hráčů.

SPQF: Deckbuilding in the forests of Antiquity. -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Dr. Horrible's Evil League of Evil: The Board Game

Odstrašující příklad, jak se to nemá dělat. Autoři této hry pro 2-5 hráčů si jako téma vybrali muzikálovou komedii Dr. Horrible's Sing-Along Blog, ale jaksi se zapomněli domluvit s autory, tzn. nezajistili si předem potřebnou licenci. Lze tedy očekávat, že kampaň bude co nevidět pozastavena.

Dr. Horrible's Evil League of Evil: The Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Pozn. red.: Než byl článek schválen, byla kampaň zrušena.


The First Step On - CALAS

Opakování neúspěšné kampaně na strategickou fantasy hru pro 2-4 hráče. Na základě hodu koskty se pohybujete po hracím plánu a aktivujete schopnosti jednotlivých polí (budov). Výsledek na kostce můžete manipulovat.

The First Step On - CALAS -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Incoming Transmission - 16-Bit Deduction Family Board Game

Jedna z těch deduktivních her, u kterých se nemluví. Počet hráčů není omezený, tzn. zapojit se může 1-∞ hráčů. Avšak pouze jeden z hráčů bude zná tři úkoly (cíle hry) a bude prostřednictvím karet akcí navigovat ostatní, kam se na plánu pohnout. Ostatní hráči musí instrukce vyhodnotit, určit správné pořadí karet a odhadnout, kam se vlastně mají vydat. Když se skupině podaří splnit všechny úkoly, zvítězí.

Incoming Transmission - 16-Bit Deduction Family Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Role Quest

Někdy mě překvapí, že určitý projekt získá podporu. Je to případ i této kampaně na společenskou hru pro 3-6 hráčů, kde vždy dva hráči v časovém limitu předvádí, jaký typ osobnosti jejich postavy v daném kole představují a ostatní jim to mohou komplikovat kartami prokletí (nutí je změnit řeč ve zpěv atp.). Vyhrává ten, jehož charakter postavy spoluhráči nejčastěji určili správně.

Role Quest -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Tentokrát to byly spíš takové plívy, tak se rovnou omlouvám, že jsem to bral letem světem.

Jinak pokud jste sledovali Petrovu raní kávu, asi víte o problémech kolem kampaně na hru Overturn: Rising Sands. Vypadá to, že autoři kampaně, použili v pravidlech hry celé pasáže, slovo od slova, z pravidel ke hře Massive Darkness. Pokud jste jedním z backerů, určitě si celou záležitost prověřte, mrkněte do komentářů na stránce kampaně a rozhodněte se, jestli i nadále chcete tento projekt podpořit.

Buďte opatrní, Kickstarter není eshop, riziko je vždy a v případě neznámých vydavatelů mnohonásobně vyšší.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hero realms - All in (sbírka)
Hero realms - All in (sbírka)
Akt. cena: 2300 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas