CROWDFUNDING: Sword & Sorcery

Autor: Bary | 29.10.2015 | 5

Sword & Sorcery (S&S) - epická fantasy kooperativní desková hra, ve které 1 až 5 hráčů ztělesňuje hrdiny s unikátními vlastnostmi, je dalším počinem Ares Games a Gremlin Projektu. Po Galaxy Defenders (GD), které se vydalo na pole scifi žánru je tu čistokrevné fantasy a nutno říct, že co do herní mechaniky vychází právě z GD a posouvá jej opět o kus dál.

Konkrétně z GD přebírá umělou inteligenci nepřátel (díky níž není potřeba "zlý" hráč), vysokou přizpůsobitelnost postav, nebo množství taktických možností v boji. Nově autoři uchopili pohyb a řadu dalších drobností.

S&S se od ostatních deskových RPG liší například tím, že nezačínáte s "odvážnými vesničany", kteří se teprve postupně vylepšují, ale rovnou s legendárními hrdiny. Ti byli oživeni a síla se jim teprve postupně vrací - místo obvyklých zkušeností se tak vylepšují za body duší a když zemřou, pohybují se s družinou v podobě ducha. No vlastně až takový rozdíl to asi není.

Datum vydání bylo stanoveno na říjen 2016, přičemž aktuálně od 15.10.2015 běží kampaň na Kickstarteru. Už teď se dá mluvit o úspěchu, neboť autoři požadovali 75.000 USD, což bylo vybráno ani ne po 90 minutách od spuštění kampaně! Aktuálně je zde něco málo přes 300.000 USD a byl odhalen i první expansion pack  Vastaryous' Lair (retail k dispozici v roce 2017).

Hru si můžete pořídit za příspěvek 110 USD + 20-30 USD poštovného (dohromady asi 3250 Kč).

Kampaň končí 13. 11. ve 3 hodiny ráno našeho času (SEČ).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Sword & Sorcery - Epic Fantasy Co-op board & miniature game -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Život na dlani
Život na dlani
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas