CROWDFUNDING: Strangers and Dragons

Autor: Wolfsen | 6.12.2019 | 1

V těchto dnech probíhá crowdfundingová kampaň YouTubového kanálu Strangers & Dragons.

Za Strangers & Dragons stojí parta fanoušků her na hrdiny, kteří se dali dohromady proto, aby hráli a propagovali tento typ her (Strangers = cizí lidé, Dungeons & Dragons - nejstarší a nejrozšířenější hra na hrdiny). K propagaci zvolili formu běžného hraní před kamerou, neboli let's playů.

Kdyby se na této stránce náhodou našel někdo, komu pojem hry na hrdiny, neboli role-playing games, nic neříká, vysvětlím. Jeden z hráčů (tzv. Dungeon Master, DM, či Pán jeskyně, PJ) si připraví jistý scénář a ostatní hráče provazí hrou. Ti v rolích zpravidla hrdinů (či padouchů) postupně rozkrývají připravený příběh, bojují s příšerami, řeší hádanky a dávají průchod charakteru své postavy. Jedná se vlastně o improvizované herecké představení, které se řídí určitými pravidly a které zpravidla nemá diváky. Tedy pokud neděláte ten let's play.

Strangers & Dragons již v minulosti natočili dvě svá dobrodružství - Proklaté zlato (9 dílů, cca 4 hodiny) a Záhada horského průsmyku (5 dílů, cca 3,5 hodiny). V tuto chvílí postupně publikují třídílný vánoční speciál Stromořezy (zatím cca 2 hodiny). Postupně do své tvorby přidávají kostýmy, figurky a další doplňky.

V případě úspěchu kampaně se zavazují natočit další 3-5 dobrodružství a za podporu nabízí řadu různých odměn včetně jisté formy účasti přispěvatelů v těchto dobrodružstvích.

    

Hrdinové Artemian a Tarentim

Kampaň končí 21. 12. v 10 hodin našeho času (SEČ)

Stránky kampaně na Startovači

YouTubový kanál Strangers & Dragons

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Verona
Verona
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas