CROWDFUNDING: Na nový český deckbuilding s fantasy tématikou se můžete těšit v listopadu

Autor: Jirkahu | 5.10.2023 | 4

V polovině listopadu vyjde karetní deckbuildingová hra pro dva hráče s názvem Škoda kouzla, které padne vedle. Jde o autorský projekt Jiřího Hunyady, který hru vydává ve vlastním nákladu 1000 ks.

O hře

Ve hře vstupujete do souboje dvou čarodějů a vaším cílem je prostřednictvím kouzel, bytostí a lepší strategie porazit svého soupeře. Nákupy v čarodějnickém obchodě postupně vylepšujete svůj balíček karet a připravujete se na to, stát se mistrem magie. Můžete si zvolit cestu temných kleteb, ničivého ohně, svazujícího mrazu nebo lesní moudrosti. Ke všemu ale potřebujete velké množství magické síly, kterou ve hře není snadné získat. Část svých karet proto musíte použít jako zdroj magie a poté se rozhodnout zda útočit, budovat obranu nebo nakupovat nové karty, které vám časem mohou pomoci k vítězství. 

Jakákoliv karta se může stát buď herním efektem, nebo herním platidlem s příslušnou hodnotou karty. Nikdy nemůže představovat obojí zároveň. Vaším úkolem je proto každé kolo rozmyslet, co ve hře chcete realizovat a čím za to zaplatíte. Tento princip je jednou z hlavních strategických částí hry. Magie, která je herním platidlem, je celkově málo a musíte dobře uvážit, jak s ní naložíte. 

Při hře narazíte na 3 typy karet: kouzla, bytosti a obranu. Kouzla představují jednorázový efekt, který se realizuje ihned a samotná karta poté jde na odhazovací balíček. Bytosti a obrana oproti tomu zůstávají ve hře vyloženy před čarodějem v jedné řadě, dokud je soupeř nezničí. Záleží přitom na pořadí vyložených karet, protože karty uprostřed řady jsou chráněny těmi na kraji. Na bytosti je např. také možné použít herní efekt léčení, ale také je zmrazit a zastavit jejich aktivní schopnost.

Ve hře je celkově velké množství unikátních karet, jejichž efekt se neopakuje. Každá partie proto poskytuje nové možnosti a kombinace jednotlivých herních efektů. Svojí herní strategii proto musíte vždy také přizpůsobit tomu, co lze právě nakupovat v čarodějnickém obchodě. Kromě karet jsou ve hře také 3 druhy žetonů a krystaly, představující efekt zmrazení. Na soupeře můžete díky tomu např. uvrhnout kletbu, která ho postupně otráví nebo ho můžete zmrazit a zabránit mu sesílat další kouzla. 

Hra je koncipována jako duel pro 2 hráče. Připravováno je nicméně také rozšíření pro Sólo hru a pravidla pro hru 3 a 4 hráčů. Při dobré znalosti pravidel vám jedna herní partie zabere přibližně 30 minut.

Kde vyzkoušet

Můžete si ji vyzkoušet už teď online na platformě Tabletopia a vše potřebné včetně videonávodu, pravidel a vstupu do hry najdete na webových stránkách www.skodakouzla.cz. Pokud byste si ji chtěli zkusit i na živo, nejbližší akce je pražské Deskohraní, kde bude mít autor 14. 10. a 15. 10. vždy mezi 16–18hod prezentaci.

Kde získat

Hru je možné nyní získat za 450 Kč v rámci crowdfundingového projektu na webu Donio.cz nebo později za 550 Kč ve specializovaných deskoherních obchodech.

V rámci kampaně můžete také obdržet bonusové doplňky. Vybrat si můžete ze dvou druhů prémiových žetonů z 3D tisku, misek na herní komponenty nebo z několika variant neoprenových herních podložek 80×70cm, které usnadní rozložení hry a pokryjí celou herní plochu. Bonusové doplňky budou vyráběny průběžně dle zájmu ve spolupráci s DRAGON FORGE TEAM s.r.o. a 3Dshd.cz.

Stránky kampaně na webu Donio.cz

Kampaň končí 4. 12. 2023

Sdílet s přáteli:

Komentáře

1740 za “all in”, kde je hra par misek z 3d tiskárny a podložka je trochu úlet ne ?

5.10.2023 21:56:29

Samotná hra s osobním odběrem je jen za 450. Vyrobit k ní zakázkově neoprenovou herní podložku 80x70cm je poměrně drahé + pak velikostí balík spadne do dražší kategorie. Na bonusových komponentech opravdu nevyděláme téměř nic a bylo to jen spousty práce a testování navíc. Podívejte se kolik stojí třeba sada malých podložek k Radlands nebo k MtG.

6.10.2023 09:41:38

Tomu rozumím…hra samotná je za super cenu…jen mě to trklo do oka a spis to ve mě budí otázku jestli je nutné takový exkluzivní obsah nabízet … ale to tak na okraj…jinak držím palce a jsem rad ze něco takového vzniklo…

6.10.2023 11:06:50

Čím se hra liší od jiných 1v1 deck buildingu?

7.10.2023 10:07:12

Čím se hra liší od jiných Deckbuildingů: 

Ideální je myslím zahrát si hru na akci nebo Online, případně pustit si na našem webu videonávod od 29:15 kde máte ukázku hry. Na webu jsou taky kompletní zveřejněná pravidla hry.

Když bych měl nějaké rozdíly narychlo shrnout:

Všechny karty ve hře jsou buď platidlem nebo herním efektem. Nemohou být obojí zároveň. Pokaždé když chcete něco vyložit do hry, musíte za to vždy zaplatit a jako zdroj použít část jiných karet z ruky podle jejich hodnoty magie.

Ve hře je kromě karet taky dost žetonů. Jedny jsou vlastně počítadlem životů čaroděje a bytostí a obrany, další pomáhají s přepočty magie. Pak tam je ještě kletba, která v určité fázi hry nepřímo ovlivňuje životy čaroděje a ještě krystaly zmrazení, které umožnují zastavit aktivitu čaroděje nebo bytostí.

Čaroděje je možné během hry taky vylepšit a dostat na druhé úrovni další schopnost, více životů a lepší odolnost na kletbu. Vylepšení čaroděje a deckbuildingová dekonstrukce balíku je navázaná na vyložení stejných barvev magie ve hře.

Zaplacením magie můžete vyměnit nabídku obchodu nebo s doplňkovým pravidlem za koupenou kartu ještě připlatit a dostat jí hned na dobírací balíček.

Ve hře je velké množství unikátních karet a efektů, které se neopakují. Tím se zvedá i počet možných kombinací, které je možné využít v herní strategii. Při 67 kartách v obchodě je každá hra hodně jiná a je potřeba měnit celkovou strategii podle možností nákupu.

To na čem jsme si chtěli dát záležet nejvíc je vyvážení herní ceny karet a jejich efektů. Myslím že to bylo něco přes 300 testovacích partií, kde jsme průběžně ladili fungování jednotlivých karet a balíků a za mě se to povedlo. :) Nejlepší bude když to vyzkoušíte sám…

7.10.2023 21:05:49

Vybíráme z Bazaru

Pan prstenu LCG + Khazad-dûm + Stin a plamen
Pan prstenu LCG + Khazad-dûm + Stin a plamen
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas