CROWDFUNDING: Kampaň na podporu vydání trilogie Equilibrix od Maty Moves

Autor: Ondřej Podavka | 7.3.2023 | 0

Do středy 22. března probíhá na Kickstarteru kampaň na podporu trojice dřevěných abstraktních her Matyáše Veselého (Maty Moves) Equilibrix Connect, Equilibrix Combact a Equilibrix Project. Všechny tři tyto hry spojuje herní plán v podobě tzv. květu života, na nějž hráči pokládají dílky své barvy a snaží se dosáhnout jejich určitého uspořádání. Jinak se však jedná o tři odlišné herní tituly.

Equilibrix Connect je hra na 10 až 20 minut pro dva nebo tři hráče od osmi let, jejichž cílem je propojit rychleji než soupeř(i) své základny umístěné u okraje herního plánu, a to souvislým řetězcem dílků ve tvaru listu nebo trojúhelníku. Ve svém tahu hráči hodí dvěma kostkami, výsledek hodu je možné využít dvěma způsoby:

  1. Pro přiložení dílku: obrazec na kostce určí, jaký tvar a v jaké pozici vzhledem k některému z již položených dílků mají přikládat. Pokud se přitom hráči podaří obklíčit soupeřův dílek, odstraní jej z plánu a navíc může zopakovat akci, která vedla k obklíčení dílku.
  2. Pro odebrání dílku z formace na herním plánu, která odpovídá obrazci na kostce.

Equilibrix Combact je hra na 15 až 25 minut pro dva hráče od 9 let, kteří v ní opět přikládají na herním plánu jeden dílek. Ty mají každý jiný tvar a na jedné straně bílou a na druhé zelenou barvu. Jsou tedy využitelné oběma hráči. Dílky jsou rozmístěny do kruhu kolem herního plánu, hráč může umístit jeden ze čtyř dílků po směru hodinových ručiček od pyramidky umístěné mezi dílky (pyramidka se poté přesune na místo odebraného dílku). Cíl hry se liší v závislosti na zvoleném scénáři: nestát se prvním hráčem, který nemůže přiložit žádný dílek; nebo získat více bodů než soupeř za území ohraničená přiloženými dílky; nebo propojit více met umístěných na okraji herního plánu než soupeř.

 

 

 

Equilibrix Project je hra na 60 až 90 minut pro tři až šest hráčů od 12 let, během hry hráči utvářejí z pokládaných dílků geometrické obrazce, za něž získávají body. Přitom spolupracují v týmech až tří hráčů, důležitou součástí hry je tak vzájemná komunikace. Equilibrix Project je hratelný pouze se hrou Equilibrix Connect, jelikož využívá také většinu jejích komponentů.

Všechny hry jsou aktuálně běžně v prodeji, nicméně v kampani je možné je pořídit o něco levněji (vyjma slevové akce).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 22. 3. 2023 ve 14:15 našeho času (SEČ)

EQUILIBRIX: A Wood-Crafted Board Game Trilogy -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hvězdní kapitáni (EN)
Hvězdní kapitáni (EN)
Akt. cena: 555 Kč
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas