CROWDFUNDING: Gravity, Coldwater Crown-The Sea, Supertall...

Autor: D@R | 25.6.2018 | 8

Vikingjarl – The Board Game

Hra pro 2-4 hráčů na severské téma. Kromě vikingských nájezdů na města, což vám přináší VB na konci hry, můžete v jiných městech obchodovat (získáte suroviny/zboží) nebo na dobytých územích stavět vlastní pevnosti. Kořením hry jsou pak akční karty, které vám přináší výhody v boji či nějak škodí soupeřům. Mimochodem bojovat lze i mezi hráči a vzhledem k malému hracímu plánu nebude nejspíš o konflikty nouze. Ale právě způsob vyhodnocení soubojů může být důvodem, proč zatím hra nemá na KS předpokládaný úspěch. Zatímco ostatní akce lze plánovat, v boji se budete muset spolehnout především na přízeň kostek.  

Vikingjarl – The Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

(Relaunch) Gravity Warfare™ - Gaming on a Whole New Level

Opakování kampaně na párty hru pro 2-6 hráčů. Střídáte se v umisťování dílků na nestabilní plošinu. Za plnění konkrétních úkolů získáte VB, naopak když se vám povede vše shodit, body si odečtete. Vtip je v tom, že úkoly pro plnění vám zadají ostatní hráči, tzn. vyberou kam a za jakých podmínek (např. když se deska otáčí) musíte dílek umístit. Mohla by to být docela sranda, co myslíte?

(Relaunch) Gravity Warfare™ - Gaming on a Whole New Level. -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Coldwater Crown: The Sea

Rozšíření pro hru Coldwater Crown, což je workerplacement o rybaření pro 1-4 hráčů. V základní hře lze plnit úkoly a lovit ryby na třech různých místech - jezero, řeka a pobřeží. Rozšíření přináší čtvrtou možnost - rybolov na moři. Herní mechanika se mi zdála docela zajímavá, takže pokud vám nevadí, že hra tak trochu smrdí rybinou, možná se rozhodnete dát ji šanci. V kampani lze samozřejmě získat nejen samotné rozšíření, ale i základní hru.

Coldwater Crown: The Sea -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Supertall - A tiny tower-building game

Karetní hra pro 2-3 hráče, ve které z pouhých osmnácti karet stavíte mrakodrapy. Na kartách jsou podmínky pro zisk vítězných bodů a schopnosti, které vám umožní vaše mrakodrapy různě přestavovat, ale i dělat soupeřům čáru přes rozpočet v jejich plánech. V této malé hře je schované množství strategie, a jelikož je možné PnP verzi stáhnout zcela zdarma, resp. plnobarevnou verzi získat jen za pár dolarů, nemohl jsem ji v přehledu nezmínit.  

Supertall - A tiny tower-building game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Dodoresque - A funny and fast-paced Card Game

Jednoduchá karetní hra pro 2-4 hráče o stavění ptačího hnízda, resp. sbírání potřebného materiálu. Jednoduchá pravidla v kombinaci s grafikou plnou sytých barev, dělá ze hry tip pro rodinnou zábavu. Mrkněte, jestli by to byl váš šálek kávy.

Dodoresque - A funny and fast-paced Card Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Billionaire Sergeant - Last straw

Hra s historickým pozadím pro 4-6 hráčů. Tématem je korupce v hongkongské policii v šedesátých letech. Hraje se na skryté identity a jestli jsem dobře pochopil let's play video, aby bylo vyšetřování případu úspěšné, musí detektivové zahrát karty s odpovídajícím symbolem. Zkorumpovaní kolegové však budou mít tendenci manipulovat s důkazy, a tak si musíte dát pozor, koho si vyberete za parťáka.  

Billionaire Sergeant - Last straw -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Na závěr zas jedno malé oznámení, ať se máme na co těšit. Grey Fox Games oprášili hru Run, Fight or Die, což je zombie horrorová přežívačka pro 1-4 hráče. Můžeme prý čekat nejen novou grafiku, ale i změny v pravidlech. Jsem na výsledek hodně zvědavý, některé kousky od GFG jsou moje srdcovky. Přesný termín spuštění kampaně vydavatelé zatím neupřesnili, ale jak budu vědět něco víc, dám info ;-)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

velká pochvala
Díky za tyto "zkrácené recenze" z Kickstarteru.
Konečně jsem v obraze co se chystá a co by mě mohlo zajímat!

25.6.2018 20:46:04

PM

Air flix
Nenašel jsem v Crowfunding Air flix.
Tak to doplním do komentáře
https://www.kickstarter.com/projects/1519152481/air-flix/description
Je to taková na první pohled jednoduchá hra s cvrnkáním letadélek po mapě. Ale vypadá to zajímavě, jak poslední stretch goal snad bude otevřen 1 player mód, jinak je to hra pro dva hráče. Končí za necelý jeden den.
Ano, není levná, ale když se podívám na to kolik stojí standardní podložky ze stejného materiálu tak se to dá pochopit. Podle mě minimálně stojí za prohlédnutí.

Jinak pro administrátory - nebylo by dobré udělat pro crowfunging speciální kategorii? Samozřejmě sem tam se hry objeví pod příspěvkem Crowfunding, ale lepší by bylo kdyby se to dalo najít lehčeji..

Pavel

25.6.2018 21:47:01

D@R

Diky
Moc děkuji za pochvalu :-) i doplnění přehledu. A největší dík za to, že články čtete, jen tak má smysl je psát. Fakt díky!

25.6.2018 23:34:08

Velké díky
Aktuálně sice KS sleduji pravidelně, ale není tomu tak vždy. I když mi přijde hloupé to psát ke každému tvému příspěvku, tak velké díky za tyto články! Já všechny poctivě čtu! :-) zajímá mi totiž především i tvůj popisek jakožto další názor na danou hru

26.6.2018 12:54:08

Vybíráme z Bazaru

High Frontier 4 All (ENG, nový, ve folii )
High Frontier 4 All (ENG, nový, ve folii )
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 10 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas