CROWDFUNDING: Gloomhaven

Autor: Wolfsen | 9.9.2015 | 5

Gloomhaven je kooperativní dungeon crawl plný detailně zpracovaných figurek, jak jsme z mnoha crowdfundingových kampaní zvyklí.

V čem se ale od ostatních her tohoto typu liší? Prvním inzerovaným rozdílem je soubojový systém. V souboji se nehází kostkami, ale je založen na kartách. Toto by mělo podle autorského studia Cephalofair významně snížit náhodu a zabránit jednomu hráči rozhodovat za ostatní (karty se skrytě a simultánně plánují).

  

Vlevo: ukázka ilustrací, vpravo: demo v Tabletop Simulatoru

Významnějším rozdílem mezi Gloomhavenem a ostatními dungeon crawlingy je však slibovaná otevřenost a rozsáhlost herního světa a kampaně. Ta vedle propojení scénářů jednotlivých dobrodružství nabízí také cestování (a případných událostí na cestě) a nakupování včetně postupného odemykání lepších předmětů. Navíc nebude po celou dobu kampaně nutné udržovat stejnou skupinu postav. S novými hráči prostě vytvoříte novou linii příběhu. Taková kampaň se může značně zkomplikovat, proto si můžete na přiložené mapě samolepkami označit, které místa jste už navštívili a jaké úkoly splnili.

Shrnuto a podtrženo se jedná o velmi promyšlené RPG bez nutnosti vymýšlet si vlastní dobrodružství. Pokud navíc neholdujete plastovým figurkám (nebo chcete prostě ušetřit) nabízí vám autoři také hru s kartonovými figurkami místo plastových.

Hru s kartonovámi figurkami můžete mít za příspěvek 64 USD + 20 USD poštovného (dohromady asi 2100 Kč), za plnohodnotnou verzi s detailními plastovými figurkami zaplatíte 79 USD + 20 USD poštovného (asi 2500 Kč).

Kampaň končí 30. 9. v 18 hodin našeho času (SLČ)

Stránky kampaně

Demo Gloomhavenu pro Tabletop Simulator
(nutné mít samotný Tabletop Simulator)

Gloomhaven -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Chyťte Bureše: Superlháři
Chyťte Bureše: Superlháři
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas