CROWDFUNDING: Exceed - karetní mlátička

Autor: PatrikBolas | 18.9.2015 | 3

Level 99 Games nám přinášejí - jejich slovy - evoluci v karetních hrách pro dva hráče. V jejich nové hře Exceed se jednoduchým způsobem snoubí klasické "ubližování" soupeři s nutností pozicování svého hrdiny.

Exceed je čistě karetní hra pro 2 hráče, kteří svedou klasický souboj plný bojových sportů a umění. Hráči začínají hru s 5 (první hráč) a 6 (druhý hráč) kartami na ruce, jež mohou použít mnoha rozličnými způsoby. Každá karta ve hře může být použita jako síla (force), kterou se ve hře platí za většinu efektů. Stejně tak může být každá karta ve hře použita pro souboj mezi vaším a soupeřovým bojovníkem. Hráč na tahu si tak volí, zda využije jednu ze šesti možných akcí, či zda bude pouze útočit.

Pokud se rozhodne vykonat akci, má na výběr z následucjícíh akcí:

  • Příprava: Dobrání karty.
  • Pohyb: Za 1 sílu se pohnout o 1 pole. 
  • Vylepšení: Za daný počet síly použít efekt vylepšení.
  • Výměna karet: Zaplatit X síly a dobrat si X karet.
  • Zamíchání: Zamíchání balíčku.
  • Vylepšení hrdiny: Vylepšení svého hrdiny.

Ať už si hráč vybere kteroukoliv z výše uvedených akcí, vždy si k tomu dobere 1 kartu z balíčku. Silou se platí tak, že každá karta odhozena z hráčovi ruky přidává jednu sílu (karty ultra útoku dávají síly 2). Akcí příprava si obnovujete karty na ruce. Akcí pohybu se pohybujete po herní ploše. Ta je tvořena 9 kartami (lícem dolů), po nichž se oba hrdinové pohybují. Každá karta použitá k útoku má určitý dosah útoku a proto musíte být ve správné pozici vzhledem k soupeři. Použití karty na vylepšení vám většinou zvedne statistiky bojové karty v následujícím boji. Akce výměny karet je v podstatě odhození libovolného počtu karet a dobrání stejného počtu karet. Akcí zamíchání si zamícháte dobírací a odhazovací balíček dohromady. Toto lze provést jen jednou za hru (ať už si tuto akci zvolíte sami, nebo vám v balíčku dojdou karty). Jakmile by vám karty došli podruhé, prohráváte hru. A konečně vylepšení hrdiny znamená otočení jeho karty "tou lepší stranou" nahoru, neboť každý hrdina má svou unikátní schopnost. 

 

To by byly akce. Pokud se místo akce rozhodnete zaútočit, máte tři možnosti:

  • Zahrát jednu kartu lícem dolů. Toto bude vaše útočná karta.
  • Zahrát dvě stejné karty lícem dolů. V boji jednu odhodíte a druhá bude mít o 1 vyšší statistiky.
  • Zahrát jako kartu útoku kartu z vršku vašeho balíčku. Ani vy ani váš soupeř nevíte, co je to za kartu.

Soupeř stejným způsobem zahraje svou kartu na obranu a poté se obě odhalí. První se vyhodnotí karta hráče s vyšší rychlostí. Zkontroluje se, zda je soupeř na dosah. Pokud ano, vyhodnotí se efekt na útočící kartě a udělí se zranění. Zranění může být poníženo hodnotou brnění na kartě obránce. Zároveň je zranění porovnáno s hodnotou obrany na obráncově kartě. Pokud je zranění vyšší než obrana na kartě obránce, je obránce omráčen a jeho karta útočit nebude. V opačném případě se jeho karta vyhodnotí shodným způsobem, jako karta útočníka. Karta, jež zasáhla hráče (zranění bylo vyšší než brnění), je umístěna do speciálního balíčku. Z toho balíčku jsou placeny akce vylepšení hrdiny a ty nejsilnější útoky hrdiny (které si tak nezahrajete dříve, než soupeřovi uštědříte pár políčků).

Cílem hry je sundat soupeřův život z 30 bodů na 0. Musíte při tom dbát na správné vzdálenosti mezi bojovníky a velice dobře se starat o karty na ruce. Hra vám dokáže pěkně zavařit hlavu, když máte tolik způsobů, jak karty použít.

Nyní je na Kickstarteru první série této hry, která obsahuje celkem 16 hrdinů. Každý hrdina má svůj unikátní balíček (pár základních karet shodných s ostatními hrdiny a zbytek karet unikátních pro daného hrdinu). Hra nemá žádné prvky stavby balíčku, takže jen vezmete dva hrdiny a rozdáte si to. Zakoupit si můžete 1 balení hry za 25 dolarů + 10 dolarů poštovného (831 korun), ve kterém naleznete jednu čtveřici hrdinů (vyberete si ze čtyř dostupných čtveřic). Nebo si můžete za 45 + 20 dolarů (1543 korun) zakoupit dvě balení, za 80 + 30 dolarů (2612 korun) si můžete pořídit 4 balení, tedy všech 16 hrdinů, nebo přihoďte ještě 20 dolarů a máte k nim i herní podložku (3087 korun).


 Kampaň končí v pondělí 2. listopadu v 01:00 našeho času (SELČ).

Stránka kampaně

PnP verze hry k vyzkoušení

EXCEED - Card Fighting Evolution -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Halfling Feast (EN)
Halfling Feast (EN)
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas