CROWDFUNDING: Draconis Invasion, Machina Arcana, Dark Domains, Nanty Narking...

Autor: D@R | 10.9.2018 | 3

Drinks & Daggers - A Co-operative Drinking Card Game

Karetní pijácka hra pro 2-4 hráčů, což mi připadá na hru tohoto typu poměrně neobvyklé, spíš bych čekal počty jako osm nebo dvanáct. Nicméně mezi backery vyvolala poměrně slušný ohlas a to zřejmě i proto, že zde najdeme hrdiny z podcastu Drunks and Dragons, mně to sice doposud nic neříkalo, ale hodlám to napravit :-) 

Drinks & Daggers - A Co-operative Drinking Card Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Draconis Invasion: Wrath - Dark Fantasy Deck-Building Game

Rozšíření do deckbuildigové hry Draconis Invasion pro 1-6 hráčů přináší dalších tři sta karet rozdělených do tuctu samostatných boxů, které budete během kampaně postupně otvírat. Kromě grafické stránky hra vyniká v rychlých tazích, kdy hráčům umožňuje volit pouze jednu akci ze čtyř možných. Jedno kolo by tak mělo projít raz dva a i ve větším počtu hráčů by hra mohla pěkně odsýpat.  

Draconis Invasion: Wrath - Dark Fantasy Deck-Building Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


ARCHIPIRATA

Jednoduchá rodinná hra pro 1-4 hráče. Na první pohled velice pěkná grafika, Francouzi to prostě uměj. Cílem je najít na ostrůvcích skryté poklady nebo vyřadit všechny soupeřovi piráty ze hry. Jednoduchá pravidla snadno pochopí i menší děti a jistě potěší, že hra je jazykově nezávislá. Bohužel je zatím dosažení cíle kampaně poměrně daleko. 

ARCHIPIRATA - Simple & Deep Strategy Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Planetarium: Primordial

Kampaň na rozšíření ke strategické hře o budování vesmíru pro 1-4 hráče. Planetárium vám umožňí zažít božskou moc tvoření na makro úrovni. No, přiznejme si to, ve které hře si můžete postavit vlastní sluneční soustavu? Hráčskou hatmatilkou bych hru popsal jako abstraktní a plnou resource managementu. 

Planetarium: Primordial. Expand Your Planetarium Universe! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Machina Arcana ~ From Beyond

Slovy autorů kampaně se jedná o kooperativní hororovou steampunk hru pro 1-4 players. Na mě působí jako klasický dungeon crawler s absencí pána jeskyně. V základu najdete tři scénáře s příběhem rozděleným celkem do pětatřiceti kapitol. V rozšíření (které je také součástí kampaně) jsou pak další dva scénáře a nějaké mapové díly navíc.

Machina Arcana ~ From Beyond -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Dale of Merchants Collection

Deckbuildingová karetka pro 2-4 hráče. V nové velké krabici najdete kromě osmi nových balíčků také dost místa i pro dříve vydané karty z Dale of MerchantsDale of Merchants 2. Hrajete za obchodníky v podobě různých zvířátek a svoje ability na kartách se snažíte využít k získání hodnotného zboží do svého krámku. Komu se podaří zaplnit police nejdříve, vyhrává hru. Hra získala od Dice Toweru velmi vysoké hodnocení a nejspíš to nebude jen za pohlednou grafiku.

Dale of Merchants Collection -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Dark Domains

Temné euro pro 2-5 hráčů, kde bojujete za tu druhou stranu. Touha po moci vás zaslepila a tak, zatímco rozšiřujete svůj vliv jako jeden z radních, spřádáte plány jak nakonec uvrhnout celé město do temnoty. K vaší smůle jsou tu hrdinové, kteří nenechají žádné zlo bez potrestání. Jak dlouho myslíte, že se vám podaří před nimi skrývat vaše proradné plány?

Dark Domains -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Eye for an Eye: An Occulite Arena Combat Boardgame

Bláznivá kostková hra pro 2-6 hráčů, kteří v reálném čase bojují o přežití v malém habitatu. Akce jsou závislé na symbolech na kostkách, a tak vyhraje buď ten s nevětším štěstím nebo mistrný improvizátor, který se dovede přizpůsobit každé situaci a z minima dokáže vždy vytěžit maximální užitek.

Eye for an Eye: An Occulite Arena Combat Boardgame relaunch -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Nanty Narking

Ještě nedávno se hra Zeměplocha: Ankh-Morpork dražila zde na bazaru za cenu Gloomhavenu. Nyní můžete stejnou hru, ale v novém hávu podpořit v kampani na KS. Místo románového prostředí Terry Pratchetta zvolili autoři kulisy viktoriánského Londýna. Věrni předloze si jako vhodné postavy vybrali známé charaktery z ostrovní krásné literatury, především pak z románů o geniálním detektivovi Sherlocku Holmesovi. Hra je určena pro 2-4 hráče a kombinuje kontrolu území a hru na skryté identity.   

Nanty Narking -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Baa'beel: Welcome to the neighbourhood

Graficky moc pěkně zpracovaná hra pro 2 hráče o stavbě městečka a jeho osidlování. Jak už to tak ale bývá, některé národy k sobě mají trochu dál, a tak když se v sousedství objeví nový přistěhovalec, kolikrát i starousedlík raději sbalí svých pět švestek. Aby nedošlo k mýlce, o čem to tu vlastně mluvím, raději mrkněte na stránky kampaně ;-)

Baa'beel: Welcome to the neighbourhood -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


INFAMOUS - A Game of Evildoing for 2-5 Supervillains!

Být největší padouch na světě? Tak přesně o to jde v této hře pro 2-5 hráčů. Postupně, jak vylepšujete svoji skrytou základnu, vám vybudované zázemí umožní využívat služby kriminálníků všeho druhu. Což vám pomůže k plnění různých špinavých zakázek, které vám přinesou body. No a jak už to tak ve hrách bývá (tedy až na vyjímky jakou je např. Pixie Queen), kdo má nejvíce bodů, vyhrává. 

INFAMOUS - A Game of Evildoing for 2-5 Supervillains! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Drink & Daggers
Hmmm, třeba Red Dragon Inn je v základu taky jen pro 4 hráče.
-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

11.9.2018 09:10:40

PM

Warfighter shadow war
Já bych ještě doplnil Warfighter shadow war

https://www.kickstarter.com/projects/11606594/warfighter-modern-wave-3-shadow-war/description

jedná se o dalši hru od DVG, systému Warfighter, kde vyšel modern combat a WWII, člověk by si řekl že se už jedná jen o ždímání systému, ale nově tam DVG přinesl noční boj, kde ticho hraje zásadní roli a co mě potěšilo asi nejvíc, tak rozšíření mercenaries, kde si budujete svojí vlastní bezpečnostní agenturu nájemných žoldáků a postupně jejich schopnosti rozvíjíte. Což mi přijde fajn, protože už to nebude jen hraní jednotlivých nesouvisejících misí bez dalšího efektu...

Hra už vybrala peníze potřebné na to aby vyšla a teď se tedy jedná jen o to kolik doplňků se odemkne, resp. jestli se odemkne hon na Bin Ládina :)

11.9.2018 23:48:43

PM

Everdell Pearlbrook
A ještě bych doplnil Everdell Pearlbook

https://www.kickstarter.com/projects/starlinggames/pearlbrook-the-first-expansion-for-everdell/description

což je dodatek ke hře Everdell. A navíc lze v rámci té KS kampaně koupit i collectors edition základní hry..

12.9.2018 01:00:08

Vybíráme z Bazaru

Captain Silver
Captain Silver
Akt. cena: 299 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas