CROWDFUNDING: Corrupted Kingdoms

Autor: Wolfsen | 15.2.2016 | 3

Corrupted Kingdoms (neboli Zkažená či Zkorumpovaná království) je bláznivá fantasy hra pro 2-6 hráčů z dílny vydavatelství Artana (Tesla vs. Edison, ...). Hráči v ní představují korporace příšer - upírů, skřetů čarodejnic apod. a snaží se získat co největší moc nad (až) třemi královstvími. Není bez zajímavosti, že jeden z autorů je protikorupčním aktivistou.

Corrupted Kingdoms autoři inzerují jako lehkou strategickou hru. Ve svém tahu má hráč na výběr 2 (i stejné) ze tří možností:

  • Vybrat si laskavost - hráč si může vzít jednu z laskavostí z nabídky. Tu může buď proměnit za dva vyobrazené služebníky (ďábly, golemy, gobliny nebo zombie), nebo ji přiložit jako svůj přílepek k návrhu zákona.
  • Ovlivnit vládu - hráč může vyslat své služebníky, aby přesvědčili jednoho z nejvyšších představitelů elfského, gnómského nebo trpasličího království o tom, která z korporací má s jejich měšc..., chci říct, královstvím ty nejlepší úmysly.
  • Vyvolat hlasování - hráč může vyvolat hlasování o návrhu zákona. Každý hráč má v tomto hlasování tolik hlasů, kolik představitelů království je pod jeho vlivem. Hlasují ale i neovlivnění představitelé.

Jako odměnu za prošlý zákon si hráči vezmou jednu kartu tajné neřesti, kterými mohou také uplácet představitele království, a samotnou destičku laskavosti - vítězný bod. Body hráči získavají také za karty tajných neřestí, které se shodují s jimi protlačenými přílepky, a za své tajné akcie, které mají od začátku hry a které se shodují s přílepky protlačené jejich soupeři.

Hra má také pokročilou variantu, v níž do hry přichází chaotizující karty, které má každá korporace odlišné. Vyložení karty je další z možných akcí k výběru. Prošlé zákony mají v této variantě také jisté zvláštní efekty.

Hru získáte ze Spiele-schmiede (anglicko-německá verze komponent) za příspěvek 40+10 eur poštovného (asi 1350 Kč). Dražší verze s dřevěnými figurkami služebníků místo kartonových žetonů vyjde na 54+10 eur (asi 1800 Kč). Nebo si můžete hru vyrobit doma z dostupných materiálů.

Kampaň na Kickstarteru končí 11. 3. 2016 v 6 hodin našeho času (SEČ) a na Spiele-schmiede 16. 3. 2016

Kampaň na Kickstarteru (anglicky)

Kampaň na Spiele-Schmiede (německy)

Verze k vytisknutí zdarma

 Corrupted Kingdoms -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Caltarion

testovanie
Ten koncept vyzerá skvelo ! Mam to už stiahnuté a vytlačené, sobotu to ideme otestovať :c))-
Fakt sa na to tešíme

17.2.2016 19:57:36

Vybíráme z Bazaru

Zahrada
Zahrada
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas