Boj o princeznu! Klidně i s pivem v ruce

Autor: Křupky s mlíkem | 6.4.2023 | 0

Princezna hledá nápadníka a je jen na Vás a Vaší mazanosti (nebo štěstí?) k ní dostat dopis, který ji přesvědčí, že právě Vy jste ten pravý.

Stručný popis hry:

Hra je v principu velice jednoduchá. V ruce máte maximálně dvě karty, většinu času pouze jednu, a Vaším úkolem je vyřadit ostatní zájemce o princezninu ruku. Každá karta má svůj zvláštní efekt, který může přímo či nepřímo ovlivnit ostatní hráče nebo je vyřadit. Nebudu zabíhat do detailů každé karty. Pochopení principů celé hry Vám zabere maximálně dvě kola, což je zhruba 5 až 10 minut.

 

Obsah hry:

  • 21 karet s různými postavami 
  • 6 přehledových karet se stručným popisem každé karty
  • 13 žetonů přízně (označují zisk bodů)
  • 1 látkový pytlík (vejde se do něj celá hra, i když máte obalené karty)

 

Recenze:

Tato hra je u nás TA hra, co se týče hospodské nebo párty zábavy. Vysvětlení zabere pár minut i pro naprosté nehráče. Je zde velké dílo náhody, takže nováček má minimální nevýhodu nad veteránem.  Je zde pár „pokročilých“ taktik, na které ale během pár her přijde každý, popř. mu jsou vysvětleny. Pokud vypadnete, čas než se zapojíte do další hry je tak akorát na lok piva a chroupnutí pár křupek. Hra krásně utíká, nejsou zde žádná větší hluchá místa a jste schopni ji hrát od prvního až do desátého piva.

Ve výsledku je Vám i celkem jedno, kdo vyhrál nebo prohrál, protože to, co má tato hra za úkol, hromada zábavy, kterou doslova strčíte do kapsy a můžete hrát kdykoliv a kdekoliv, splňuje na 1*. Konečné skóre už je jen takový vedlejší doplněk nebo počítadlo, kdo bere další rundu. 

 

Klady:

Rychlé, jednoduché, za málo peněz hodně muziky

Zápory:

Přehledové karty by mohly mít víc informací, velká míra náhody (pokud nemáte rádi náhodu, nad touto hrou bych ani neuvažoval).

 

P.S. Karty doporučuji obalit, v pokročilých hodinách může při určitých situacích a teatrálnější gestikulaci dojít k rozlití piva („Jak to, že víš, že jsem baron, když je první kolo?!“).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Říše příšer cz
Říše příšer cz
Akt. cena: 15 €
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas