BOARDBROS: Oznámení hry Ve stínu pyramid: Zásvětí

Autor: Ondřej Podavka | 26.7.2023 | 1

Vydavatelství BoardBros oznámilo vydání deck-buildingu Ve stínu pyramid: Zásvětí Tom Cleavera s ilustracemi Banu Andaru. 

Jedná se o samostatně hratelné pokračování hry Ve stínu pyramid, kombinovatelné s původní hrou. Obě hry mají stejná pravidla a tvoří je stejný počet karet. I v této hře je tedy cílem hráčů připravit faraonovi co nejvelkolepější pohřeb, tj. zapečetit do hrobky co nejvíce karet artefaktů. Ty jsou opět tří druhů, základní karty (jež jsou stejné jako v původní hře), unikátní karty a sady karet.

Těch je i tady pět a každá z nich odpovídá některé ze sad základní hry počtem karet a barevným odlišením. Průběh hry je také totožný s původní hrou: hráči mají ve svém tahu k dispozici pět karet, z nichž každou mohou využít jedním způsobem ‒ pro nákup karet, provedení efektu nebo zapečetění karty do hrobky (pouze jednu kartu za tah). Nabídku karet ke koupi tvoří šest karet uspořádaných do tvaru pyramidy, přičemž karty lze pořizovat pouze ze spodní řady karet. Hra končí poté, co nezbývá žádná karta v nabídce a všichni hráči odehráli stejný počet tahů. Poté hráči obdrží body za karty v hrobce, a to buď v počtu uvedeném na kartách, nebo v množství odpovídajícím druhé mocnině počtu karet z jednotlivých sad.

Hru lze kombinovat se základní hrou některým z několika doporučených způsobů. Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, herní doba je 45 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tak to je skvělá zpráva. Těším se na to.

26.7.2023 23:45:14

Vybíráme z Bazaru

The Great Wall Kickstarter (EN)
The Great Wall Kickstarter (EN)
Akt. cena: 2700 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas