BLACKFIRE: Souboj vombatů, Šťastný losos a Dobble Connect skladem

Autor: Tomoko | 28.4.2023 | 0

V tomto týdnu vydavatelství Blackfire naskladnilo a následně spustilo prodej několika novinek. V prvé řadě se jedná o dvojici party her Souboj vombatů a Šťastný losos od tvůrců Výbušných koťátek a dalšího dílu z široké rodiny postřehových her Dobble Connect.

Hra Souboj vombatů (Hand-to-Hand Wombat) trojice autorů Matthew Inman, Elan Lee, Cory O'Brien si v roce 2022 prošla úspěšnou crowdfundingovou kampaní, kterou podpořilo přes 18 000 backerů částkou téměř 1 milion dolarů.

Jedná se o týmovou party hru, kdy se členové jednoho týmů snaží postavit tři věže ve tvaru pyramidy a druhý tým jejich snažení sabotuje, to vše poslepu.

Na začátku hry dostane každý hráč kartu se skrytou identitou. Buď je dobrý vombat nebo zlý vombat. Poté všichni hráči zavřou oči a současně manipulují s dílky jednotlivých věží, dokud neuplyne předem stanovený časový limit. Hodní vombati se snaží spořádaně postavit tři pyramidové věže, zatímco zlí vombati se budou snažit vyvolat chaos tím, že věže rozbijí nebo zničí. Jakmile vyprší čas, všichni se zastaví, otevřou oči, diskutují a hlasují o tom, kdo je podle nich zlý vombat a na základě hlasování jednoho hráče vyřadí ze hry. Tým dobrých vombatů vyhraje, pokud se mu podaří postavit věže dříve, než bude vyřazeno příliš mnoho jejich spoluhráčů. V opačném případě vyhrává tým zlých vombatů.

Hra je určena pro 3 až 6 hráčů od 7 let herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2023-04-27.png

Šťastný losos (Happy Salmon) od skupiny autorů Ken Gruhl, Matthew Inman, Elan Lee, Quentin Weir je reskin hry Šťastný candát, kterou na náš trh přineslo v minulosti vydavatelství Albi.

Šťastný losos je velmi jednoduchá a rychlá karetní party hra. Na začátku každé partie dostanou hráči balíček stejných karet, na kterých jsou vyobrazeny 4 akce: placák, ťukanec, míchačka a šťastný losos. Hráči v průběhu hry vyvolávají své akce a hledají k sobě parťáka se stejnou akcí, aby ji mohli vzájemně vykonat. Jakmile vykonají společnou akci, odhodí použitou kartu a pokračují dál. Vyhrává hráč, který se jako první zbaví všech svých karet.

Hra obsahuje také tichou variantu a je určena pro 3 až 8 hráčů od 8 let s délkou jedné partie okolo dvou minut.

 

 

 

Privátní: 2023-04-27-02.jpg

Dobble Connect designoval tým autorů ve složení Denis Blanchot, Jacques Cottereau, Guillaume Gille-Naves a Igor Polouchine.

Jedná se o týmovou verzi známe postřehové hry, ve které se týmy složené z jednoho až tří hráčů snaží spojit v jedné řadě čtyři karty své barvy pomocí shodných symbolů na jednotlivých kartách. Tato verze hry se od svých předchůdců liší tím, že jednotlivé karty mají hexový tvar a přikládají se k sobě na základě shodných symbolů vyobrazených na jednotlivých kartách. Každá karta obsahuje deset rozdílných symbolů. Chce-li tým připojit novou kartu, hráč nahlas pojmenuje společný symbol vyobrazený na kartě v ruce a již vyložené kartě, ke které se chce připojit. Vše probíhá v reálném čase a všichni hráči hrají najednou, takže se snaží vzájemně blokovat. Vyhrává tým, který jako první propojí v řádě čtyři karty své barvy.

Hra je určena pro 2 až 8 hráčů od 8 let s délkou jedné partie okolo 15 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne: Hostince a katedrály - CZ, původní!
Carcassonne: Hostince a katedrály - CZ, původní!
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas