BLACKFIRE: Sky Team, Mocichtiví mazlíci a Donuty v prodeji!

Autor: Tomoko | 22.3.2024 | 2

Vydavatelství Blackfire uvedlo 22. 3. 2024 na trh rovnou tři novinky. Jedná se o dvojkovky Sky Team od Luca Rémonda a Donuty (Donuts) od Bruna Cathaly a také karetní hru Mocichtiví mazlíci (Power Hungry Pets) od Seiji Kanaie.

Sky Team je kooperativní kostková hra pro dva hráče, ve které se hráči ujímají rolí pilota a co-pilota dopravního letadla a jejich cílem je s tímto letadlem bezpečně přistát na různých letištích po celém světě, kdy každé letiště nabízí vlastní sadu rozličných výzev. Úkolem hráčů je ve hře spolupracovat a přiřazovat své kostky ke správným místům v kokpitu, aby vyvážili osu svého letadla, řídili jeho rychlost, vysunuli klapky, vysunuli podvozek, kontaktovali řídicí věž, aby jim uvolnila cestu, to však bez toho, aby spolu komunikovali nebo znali hodnoty kostek svého spoluhráče. S kostkami a jejich hodnotami se v průběhu hry dá pracovat, například pokud si piloti dají trochu kávy, aby zlepšili svou koncentraci.

Ve hře se objevuje celkem jedenáct letišť, včetně Letiště Václava Havla, a dvacet jedna scénářů inspirovaných skutečnými podmínkami, které mohou nastat během přistání.

Hra je určena pro 2 hráče od 14 let s herní dobou okolo 20 minut na jednu partii.

Privátní: 2023-09-23-05.jpg

Donuty jsou variací na klasické piškvorky a jedná se o graficky přepracovanou verzi starší print'n'play hry Insert, která původně vyšla pod hlavičkou francouzského vydavatelství Funforge. Cílem v této abstraktní hře je vytvořit nepřerušenou řadu s pěti donuty ve vaší barvě, a to vše na mřížce o velikosti šest krát šest polí. Na rozdíl od klasických piškvorek je herní deska variabilní a hráči se tak musí v každé partii přizpůsobit jejímu počátečnímu rozestavění. Na každém políčku mřížky se nachází horizontální, vertikální nebo diagonální dělící čára. První hráč umístí svůj donut na libovolné políčko a směr dělící čáry na něm určuje, kam musí jeho soupeř umístit svůj následující donut. Nemusí nutně jít o umístění do vedlejšího pole, je však důležité dodržet umístění v dané řadě. V případě, že je řada plně obsazená, soupeř může svůj donut umístit kamkoliv. Pokud se hráči podaří umístit svůj donut mezi dva soupeřovy, vymění je za donuty svojí barvy. V případě, že by žádný z hráčů nezvládl dokončit řadu svých donutů před zaplněním herní desky, vyhrává ten hráč, který má největší souvislou oblast svojí barvy.

Hra je určena pro 2 hráče od 8 let s herní dobou okolo 10 až 15 minut.

Privátní: 2023-10-06-01.jpg

Privátní: 2023-10-06-02.jpg

Mocichtiví mazlíci je malá karetní hra, která je další předělávkou starší karetky s názvem Milostný dopis a přinese tento úspěšný koncept s grafikou známou z úspěšného titulu Výbušná koťátka. Hra má velmi jednoduchá pravidla i průběh. Hráč má v ruce jednu kartu. Na začátku svého tahu si dolízne druhou a jednu z nich zahraje nebo odloží před sebe. Každá karta má svou bodovou hodnotu a efekt, který může v určitém případě vyřadit jiného protihráče. Pokud však po dobrání balíčku zbyde více hráčů, vítězí hráč s nejvyšší hodnotou na svých kartách. Kromě nového grafického zpracování přinese tento reskin také nové efekty karet.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2024-03-22-02.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Sky Team vypadá rozhodně zajímavě a docela originálně, koukám, že i na BGG má velmi vysoké hodnocení, jen v sólu si ho nezahraju. Ale už jen to, že je to kooperativní, nikoliv kompetitivní dvojkovka, na mě působí svěže.

_____________________________________________
· od ledna 2024 admin sekce Novinky
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

22.3.2024 14:01:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

ZEN GARDEN // NOVÁ & ZABALENÁ
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas