BLACKFIRE: PišK.O.rky: Draci vs Jednorožci a Příběhy z kostek – Paw Patrol skladem!

Autor: Tomoko | 14.8.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 11. 8. 2023 zahájilo prodej dalších dvou novinek. Tentokrát se jedná o dvě menší hry s názvem PišK.O.rky: Draci vs Jednorožci (Tic Tac K.O.: Dragons vs Unicorns) od Unstable Games, tvůrců Labilních jednorožců a Příběhy z kostek – Paw Patrol (Rory's Story Cubes: Paw Patrol) od Zygomatic.

 

Privátní: 2023-08-13-01.png

 

Privátní: 2023-08-13-02.png

 

PišK.O.rky: Draci vs Jednorožci jsou pravidlově velmi přístupná týmová karetní hra, ve které se hráči rozdělí do dvou týmů na stranu draků nebo jednorožců a vzájemně bojují, hraním karet postav a kouzel o kontrolu nad mřížkou známou ze hry piškvorky.

Hráči v průběhu partie pokládají karty jednu po druhé na piškvorkovou mřížku tak, aby odpovídala vzoru na jejich kartách cílů, které dostanou na začátku hry. Mřížku tvoří herní plán o rozměru 4×4 pole a karty mají speciální efekty, které manipulují s hracím balíčkem nebo kartami v mřížce, což přináší a zajišťuje různé zvraty na herním poli. První tým, který splní tři cíle, vyhrává celou hru.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 30 až 60 minut na jednu partii.

Příběhy z kostek – Paw Patrol (Tlapková patrola) je dalším tematickým dílem ze série Příběhy z kostek. Jedná se o kostkovou hru, jejímž základem jsou klasické šestistěnné kostky, které ale mají místo teček (resp. číslic) různé obrázky, kdy každá kostka má svých šest unikátních obrázků s motivy Tlapkové patroly. Kostek je celkem devět, což dává 54 obrázků a něco málo přes 10 milionů různých kombinací.

Příběhy z kostek jsou hra, ve které hráči zapojí své kreativní myšlení a vytváří vlastní příběhy. První hráč hodí všemi devíti kostkami, jednu si vybere a začne vyprávět příběh. Každý následující hráč postupně přidává část příběhu, přičemž se inspiruje jednou z kostek, které předchozí hráč nepoužil. Poslední hráč musí vyřešit všechny otevřené konce a přivést celý příběh k epickému finále. V pravidlech jsou popsány i další možnosti, jak lze hru hrát. Zároveň si hráči mohou vymyslet i svá vlastní pravidla, fantazii se meze nekladou. Hru lze hrát v sólu nebo i ve velké skupině hráčů.

Hra je učena pro 1 až 99 hráčů od 4 let s herní dobou okolo 10 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Azul - Letohrádek
Azul - Letohrádek
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas