BLACKFIRE: Moje knihovnička a Museum Pictura skladem!

Autor: Tomoko | 26.3.2023 | 1

Vydavatelství Blackfire dne 24. 3. 2023 spustilo prodej dalších svých lokalizovaných novinek Moje knihovnička (My Shelfie) a Museum: Pictura. V případě druhé jmenované hry se jedná o velmi zajímavé oznámení, neboť původní vydavatelství Holy Grail Games nedávno ohlásilo bankrot a vůbec nebylo jasné, jak to s dodáním českého vydání hry nakonec dopadne.

Moje knihovnička dvojice autorů Matthew Dunstan a Phil Walker-Harding je rodinná hra s jednoduchými pravidly, kde si hráči berou dílky s předměty z hracího plánu v podobě obývacího pokoje a umisťují si je do svých 3D knihovniček, za což získávají vítězné body. Body mohou hráči získat čtyřmi způsoby:

  • splněním karty osobního cíle
  • splněním karet společného cíle
  • tvořením setů sousedících tematických dílků
  • a uzavřením hry.

Hra končí, jakmile některý hráč zaplní celou svou knihovničku. Vítězem se stává hráč s nejvyšším počtem bodů. Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 7 let s herní dobou okolo 25 minut.

Museum: Pictura dvojice autorů Eric Dubus a Olivier Melison je hra o vytváření sbírek (set collection), ve které se hráči vžijí do role kurátorů v muzeu umění a snaží se vytvořit tu nejhodnotnější sbírku uměleckých děl. Cílem hráčů je zaplnit galerii svého muzea kartami obrazů a vytvořit z nich sbírky se stejným tématem nebo ze stejného období. Čím větší a hodnotnější sbírka bude, tím více bodů prestiže za ni na konci hry hráč dostane. V průběhu hry mohou hráči svá umělecká díla vyměňovat, mohou se pokusit získat pro sebe vliv mecenášů či připravit dočasné výstavy svých nejlepších sbírek, aby získali další body. Hráč, který bude mít na konci hry nejvíc prestiže, se stane vítězem. Hra obsahuje 180 individuálně ilustrovaných karet obrazů známých autorů, kdy na každé kartě hráči naleznou také přesné údaje o každém z vyobrazených uměleckých děl. Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 14 let s délkou jedné partie okolo 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dreamwars + rozšíření
Dreamwars + rozšíření
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas