BLACKFIRE: Fakt hluční knihovníci, Mezi řádky a Čarostíny v prodeji!

Autor: Tomoko | 14.10.2023 | 1

Dne 13. 10. 2023 spustilo vydavatesltví Blackfire prodej dalších tří novinek. Jedná se o tituly Fakt hluční knihovníci (Really Loud Librarians) dvojice autorů Ken Gruhl a Quentin Weir, Mezi řádky (Nouvelles ContRées) Germaina Winzenschtarka a Čarostíny autora Ramy Badieho.

Privátní: 2023-09-23-06.png

Fakt hluční knihovníci je překřikovací týmová párty hra z dílny tvůrců Výbušných koťátek. Úkolem každého týmu je v průběhu hry vykřikovat slova, která začínají na konkrétní písmeno a zapadají do určité kategorie.

Hra probíhá tak, že si hráči líznou kartu kategorie slov, které budou v daném kole vykřikovat, přičemž pokaždé, když některý z hráčů v týmu zakřičí správnou odpověď, posune svou herní figurku na herním plánu, čímž se změní počáteční písmeno, na které musí začínat další slovo patřící do dané kategorie. Pokud jeden tým vymyslí v daném časovém limitu víc slov než ten druhý, získává vítězné body za dané kolo. Vítězí tým, který jako první získá 12 bodů.

Hra je určena pro 2 až 99 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 20 minut.

Privátní: 2023-08-04-01.jpg

Privátní: 2023-08-04-02.jpg

Mezi řádky je hra, kterou je možné hrát pouze s nějakou vlastní knihou, ideálně nějakým románem s rozsahem šedesát a více stran. Jedná se o kooperativní hru, pomocí které hráči objevují skrytý význam svých vlastních knih.

Hráči se stávají průzkumníky, kdy si na začátku zvolí nějakou svou knihu, na libovolnou stránku umístí záložku kempu, která reprezentuje jejich základní tábor, záložku průvodce a o 50 stránek dál záložku ztraceného města, do kterého se celá skupina musí za pomoci průvodce dostat.

Průvodce vždy pomocí speciálních karet určí, o kolik stránek může popojít, následně si přečte prvních 6 řádků na pravé stránce a tajně vybere jednu ze čtyř obrázkových nápověd ve formě karet, jenž mají tvar záložek. Pak řádky přečte nahlas celé skupině. Může si k tomu přibrat také nějakou výzvu s podmínkou, která tento úkol ozvláštní.

Pokud ostatní hráči uhodnou nápovědu a správně určí obrázek vztahující se k čtenému textu, mohou se v knize posunout blíže směrem ke ztracenému městu. Pokud však neuhodnou, vrací se zpět do základního tábora a zároveň ztratí několik žetonů písmenek, které když hráčům zcela dojdou, okamžitě prohrávají hru. Kromě toho se skupina může pokusit také splnit jednu z pěti misí, která je připravená pro každé kolo.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 30 až 60 minut.

Privátní: 2023-10-11-02.png

Čarostíny je strategická hra od tvůrců Labilních jednorožců a Chlupatých zabijáků.

V této hře hráči hrají za svou postavu, pohybují se po hexové mapě a bojují s ostatními, ve snaze zničit všechny své soupeře, přičemž během hry sbírají různé zdroje, učí se nová kouzla, vyvolávají svého společníka či odemykají schopnosti své stínové podoby. To vše s cílem stát se největším ze stínomágů.

Každé kolo se skládá ze tří fází.

  1. V první fázi si hráč hodí pěti kostkami zdrojů, čímž získá svou zásobu zdrojů, které může v tomto tahu využít.
  2. V druhé fázi má k dispozici čtyři akční body, které může využít k provedení následujících akcí: cestovat, seslat kouzlo, přehodit, chránit, obnovit, vzít si.
  3. Ve třetí fázi si může hráč navýšit svůj ukazatel stínů a v případě dostatečného množství stínové energie se promění do své stínové podoby, která mu přináší nějakou dovednost či výhodu.

Poslední, kdo zůstane v téhle hře naživu, se stává vítězem.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 30 až 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ierusalem Anno Domini
Akt. cena: 39 €
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas