BLACKFIRE: Ankh

Autor: 1a2a3a4 | 19.1.2021 | 0

To, že Blackfire bude lokalizovat hru od E. M. Langa Ankh: Gods of Egypt, se už nějakou dobu ví. Ale dnes odhalil na svých sociálních sítích české víko krabice a s ním i oficiální český název Ankh: Bohové Egypta.

 

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Bohové Egypta
Až půjdu přes most Karla do divadla Národa na stěnu Čerta, uznám, že jste zvítězili. Ale bude to vítězství Pyrrhy, dříve Pyrrhovo vítězství. :-)

20.1.2021 14:29:50

Čekal jsem, kdo se chytne...
Věz tedy, že pracovní název opravdu byl Egyptští bohové, ale kombinace tští na konci nevypadala dobře (navíc v logu), takže jsme to konzultovali s jazykovedkyní, která nám tuto variantu posvetila... Ale chápu - BF, tak je třeba rejpat, že... Co na to Vládcové severu... třeba...

20.1.2021 15:57:01

@Pelly
Hele, žádný BF hate jsem spouštět nechtěl. Toho jsem dalek. Naopak jsem se divil, že se tady už dříve nechytli jiní bijci. Já s tím vlastně žádný extra problém nemám. Egyptští bohové mi sice přijdou libozvučnější, ale graficky to asi opravdu může haprovat. Jen mi to okamžitě asociovalo uvedený citát a nějak jsem si tu reakci holt nedokázal odpustit.
Naopak soucítím se všemi překladateli, kteří tady občas chodí s kůží na trh a snaží se objasňovat svá překladatelská rozhodnutí a většinou se se zlou potážou (bez ohledu na vydavatelství).
Vládcové severu, Legendy západu, Titáni nebes mi – nevím, proč – takoví problematičtí nepřipadají. Ale samozřejmě i u jiných vydavatelů se najdou obdobná vítězství Pyrrhy.

20.1.2021 17:06:54

Oki
V tom případě se omlouvám za jízlivější reakci a děkuji ti za kultivovaný způsob vedení diskuse.

20.1.2021 17:19:37

Vybíráme z Bazaru

Massive darkness 2 KS upgrade pack ve fólii
Massive darkness 2 KS upgrade pack ve fólii
Akt. cena: 273 Kč
Končí za: 21 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas