Autor: pidlaj | 16.1.2020 | 0

Grimm: A card game spojuje magické téma pohádek bratří Grimmů, umělecké dílo Arthura Rackhama a hru ovlivněnou teorií her definovanou v Princetonu ve 30. letech. Cílem hry je shromáždit nejvíce vítězných bodů (VB) získáním a vzájemnou kombinací Vítězných karet.

Příprava hry:

Rozdělte Dražební karty podle barvy a dejte každému hráči jeden balíček. Balíček Dražebních karet každého hráče bude obsahovat 8 karet v hodnotě 0 až 7. Zamíchejte Vítězné karty a vyložte je do 4 řad po 7 kartách. Horní 3 řady vyložte lícem dolů, spodní řadu lícem nahoru.


Průběh hry:

Grimm se hraje na 4 kola. V každém kole je provedeno 7 dražeb. V každém kole budou hráči současně dražit odkryté Vítězné karty, zleva doprava. Na konci každého kola jsou hráčům vráceny Dražební karty a je odhalena další řada Vítězných karet.

Dražba: Během každého dražebního kola hráči draží Vítěznou kartu, která je nejvíce vlevo, umístěním jediné Dražební karty lícem dolů před sebe. Jakmile všichni hráči vyložili svoji Dražební kartu odhalí se všechny najednou a hráč s nejvyšší hodnotou Dražební karty získává draženou Vítěznou kartu. Hráč, který získal Vítěznou kartu, umístí tuto kartu lícem dolů do své osobní zásoby. Každá Dražební karta se používá pouze jednou za kolo a je položena lícem nahoru před hráčem tak, aby bylo vidět poslední použitou Dražební kartu. Hráči stejným způsobem draží další Vítěznou kartu, která je nevíce vlevo a toto opakují až do ukončení dražebního kola (všechny karty v řady byly vydraženy). Poté, co je vydraženo všech 7 Vítězných karet, je otočena lícem nahoru další řada Vítězných karet. Hráči si vyzvednou své Dražící karty a zahájí nové kolo dražby.

Každá Vítězná karta udává podmínky, které určují, kolik VB karta produkuje na konci hry. Hráč splňuje podmínky pouze pomocí karet ve svém osobním balíčku Vítězných karet.

Remíza: Pokud dojde u některé z dražených karet k remíze alespoň dvou hráčů, tato Vítězná karta se přesune do další řady Vítězných karet (nahoru). Všichni hráči budou mít možnost dražit všechny karty na této pozici v dalším kole dražby. Můžou se tak někdy dražit 2, 3 nebo i 4 karty jednou dražbou. Pokud dojde k remíze v posledním kole, je dražená Vítězná karta vyřazena.


Konec hry:

Jakmile jsou dokončena všechna dražební kola, si hráči sečtou vítězné body (VB) z Vítězných karet, které získali.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Le Havre
Le Havre
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas