Autor: Perutynka | 26.8.2019 | 0

Hluboko v džungli leží ukrytá azurová jezírka. Po většinu roku jsou klidná a tichá. Ale při těch nejteplejších nocích se probudí doposud spící tvorečkové, známí pod cizokrajným jménem Noctiluca, Svítilky, a rozzáří vodu svým třpytivým světlem.

Ne hře Noctiluca plní hráči nádoby Svítilkami (kostkami) podle daných schémat. Bodují se naplněné nádoby. Další body se přidělují za „favority“ bonusové barvy (tu si každý hráč vylosuje na začátku hry). Hra obsahuje i pravidla pro 1 hráče.


Příprava hry:

Roztříďte bodovací žetony (barvy odpovídají barvám nádob), rozdejte figurek potápěčů, bonusových a startovacích nádob, vytvořte dobírací zásoby nádob a rozmístěte Svítilky - na hrací plochu náhodně vysypte barevné kostky a rozdělte je do jezírek.


Průběh hry:

Hraje se na 2 kola, hráči se střídají, dokud jsou k dispozici figurky a volné pláže.

  • Hráč na tahu umístí figurku potápěče na některou z volných pláží (tmavá místa po obvodu jezírka, nikoliv ve středu). Rozhodne se, kterým směrem bude Svítilky sbírat a řekne číslo - poté v daném směru odebere všechny kostky s touto hodnotou.
  • Odebrané kostky umístí do svých nádob na stejně barevná pole. Zbývající kostky předá soupeřům, kteří mohou po 1 odebírat, nevyužité se pak vrací do krabice. Čísla je tedy vhodné volit tak, aby přinesla co největší užitek hráči, ale zároveň nezbyly žádné použitelné kostky pro soupeře.
  • Za naplněné nádoby si hráč bere příslušný barevný žeton lícem nahoru a novou nádobu, a to i v soupeřově tahu. Kostky z plných nádob se odkládají do krabice.

Po vyčerpání všech figurek a pláží se hra připraví na druhé kolo:

  • Z herního plánu se odeberou a znovu rozdají figurky potápěčů.
  • Zbylé kostky z plánu + odložené z krabice se znovu náhodně rozdělí do jezírek.

Pak hráči pokračují ve hře v opačném pořadí než v prvním kole (proti směru hodinových ručiček).


Konec hry:

Na konci hry se rozdělí zbývající barevné žetony nádob: bere si je lícem dolů hráč, který během hry shromáždil nejvíc žetonů této barvy (při remíze si je rozdělí). Pak hráči sečtou své body, které se získávají za barevné žetony nádob, naplněné nádoby, favority v naplněných nádobách a dvojice zbývajících kostek z nenaplněných nádob.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Jak se trolí primcezny
Jak se trolí primcezny
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas